Noviteti
2

Range Rover predstavio ediciju SVAutobiography

Klix.ba
Uoči premijernog predstavljanja publici na predstojećem Sajmu automobila u New Yorku, Land Rover je otkrio izgled ultraluksuznog Range Rovera koji stiže uz naziv SVAutobiography.

Zamišljen i kreiran da ponese titulu najluksuznijeg i najsnažnijeg Range Rovera do sada, model SVAutobiography je proizvod Jaguar Land Roverovog odjela zaduženog za posebne izvedbe (SVO - Special Vehicle Operations). U odnosu na ostale Range Rovere iz ponude britanske kompanije, edicija SVAutobiography izvana je karakteristična po drugačijoj hromiranoj maski hladnjaka, novoj grafici karakterističnog natpisa na poklopcu motora i redizajniranim nastavcima četverostrukih završetaka izduvnog sistema. Kupcima je također ponuđena mogućnost dvobojnog lakiranja karoserije u devet različitih kombinacija.

Promjene u unutrašnjosti uključuju aluminijske papučice, obloge od drveta i nekolicinu tastera koji su za ovu priliku također napravljeni od aluminija. Za putnike na zadnjim sjedištima tu su električno preklopivi stolići i hladnjak. S posebnom pažnjom su odabrani i tepisi, a od aluminija su čak i kuke za kačenje garderobe. Podnica u prtljažnom prostoru može biti drvena ili aluminijska, a iza naziva "event seating" kriju se dva kožom obložena sjedišta koja se mogu postaviti na otvorena vrata prtljažnika.

"Za nesmetano uživanje u pejzažima", kažu u odjelu SVO.

Edicija SVAutobiography nudit će se sa dizelskim i benzinskim motorima iz postojeće ponude za Range Rover. U vrhu ponude, isključivo za ediciju SVAutobiography, je novi pojačani 5-litarski benzinski V8 motor koji uz pomoć mehaničkog kompresora sada razvija 550 KS i 680 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 5,5 sekundi i razvije 225 km/h. Početna cijena Range Rovera SVAutobiography u Velikoj Britaniji iznosi 148.900 funti, a prodaja počinje u ljetnim mjesecima.