{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi detalji novog Audija A4

30.3.2015. u 14:50
3
22
Prvi detalji novog Audija A4
3
Pojavilo se nekoliko nezvaničnih fotografija koje djelimično otkrivaju izgled nove generacije Audija A4, a koji će svoju premijeru imati tek iduće godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
fotografije koje su "procurile" na internet pokazuju da će novi A4 imati još agresivniji dizajn sa primjetno oštrijim linijama, što se usotalom i moglo očekivati nakon dolaska novog TT-a.

Jedina fotografija vanjskog izgleda otkriva prednja svjetla, koja će imati LED pokazivače svjetla i dnevno svjetlo, kao i novi detalj u oblikovanju svjetala sa "zarezanom" donjom ivicom svjetla, a koja osliava oblik prepoznatljive maske. Iako je "single frame" maska prepoznatljiv detalj svakog Audija i ona je doživjela izmjene. Slično kao na novom TT-u, i novi A4 dobiće masku izrazito štrih ivica koje dodatno ističu agresivan i moderan dizajn.

Uz fotografiju prednjeg dijela novog A4 pojavila se i detaljna fotografija unutrašnjosti, a ona otkriva da će novi A4 dobiti potpuno novu i redizajniranu centralnu konzolu, gdje će se posebno isticati nove ručice mjenjača, ekran infotainment sistema, dok su i kontrole klimatizacijskog uređaja značajno izmjenjene i prilagođene novom dizajnu.

Audi je potvrdio da će novi A4 biti predstavljen krajem avgusta ili početkom septembra ove godine, malo prije svoje svjetske premijere koja je zakazana za sajam automobila u Frankfurtu. novi Audi A4 biće zasnovan na novoj MLB platformi i biće u prosjeku oko 100 kilograma lakši od uporedivog modela prethodne generacije.

Ponuda motora biće sačinjena od dizelskih benzinskih i hibridnih pogona, gdje će se raspon snage u početku prodaje kretati od 120 do 326 KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: