Audi A1
0

FOTO / Prve fotografije Audijevog mališana

Sarajevo-x.com
Čim se novi Audi A1 pojavio na ulici, fotografi su bili spremni da naprave prve slike Audijevog mališana. Novi Audijev model sa troje vrata će se uskoro naći u prodaji, i bez obzira na izgled na špijunskim fotografijama, već sada se može pouzdano reći da će biti Audijev takmac Miniju.

Audi A1 će biti izložen na proljetnom Geneva Motor Showu, a u prodaju će ići na ljeto 2010. godine, dok će se verzija sa volanom na desnoj strani u prodaji naći, najvjerovatnije u septembru naredne godine.

Špijunske fotografije uslikane su na ulicama u okolini Minhena, nedaleko od Audijevog sjedišta u Ingolstadtu. Slike potvrđuju da će Audi A1 u prodaju biti pušten kao hatchback sa troja vrata poput Minija.

Za razliku od Audija A2 koji je bio pionir upotrebe aluminijuma i drugih "pametnih" tehnologija koje nisu prethodno viđene na malim automobilima, novi A1 bit će konvencionalniji supermini.

To znači da će koristiti željeznu konstrukciju i pogon na prednje točkove, dok se pretpostavlja da će 4wd pogon biti korišten u bržim verzijama novog modela. Audi planira proizvoditi 80.000 komada tokom jedne godine.