Premijera novog modela
0

Prostrani Peugeot 3008 stigao u BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U salonu ovlaštenog Peugeot koncesionara BLOK za predstavnike medija danas je organizovana prezentacija Peugeota 3008, povodom dolaska ovog modela na bosanskohercegovačko tržište.

Novi Peugeot model je kompaktan, prostran i inovativan crossover koji objedinjuje oblike SUV-a, MPV-a i hatchbacka. Iz navedenih koncepata model 3008 je preuzeo najbolje odlike i orginalno je rješenje za sve kupce koji su u potrazi za svestranim, modernim i praktičnim vozilom koje će svim putnicima pružiti užitak u putovanju i sigurnu vožnju.

"Peugeot 3008 je od samog starta izazivao pažnju stručne javnosti, jer predstavlja novi koncept vozila koji objedinjuje pozitivne karakteristike različitih tipova vozila, a ujedno je dodatno poboljšan sa inovativnim tehnološkim sistemima koji svakako obezbjeđuju sigurnost putnika i doprinose njihovom užitku u vožnji. Peugeotov crossover u svakom pogledu otvara nove automobilske horizonte. Predstavnici medija su imali priliku da se danas uvjere u sve pozitivne karakteristike vozila, dok će građani Bosne i Hercegovine imati priliku da na automobilskom sajmu u Banjoj Luci na licu mjesta upoznaju 3008-icu", istakao je Deniz Bejtula, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera za Peugeot proizvode u BiH.

Jedinstveno zadovoljstvo pri vožnji omogućavaju moderna tehnološka rješenja poput "Dynamic Roll Controla", "Grip Controla" kao i "Head up displaya", koji vozaču prikazuje važne informacije ne zahtijevajući da skrene pogled sa saobraćajnih dešavanja. "Distance Alert" pomaže pri držanju rastojanja dok je dodatna specifičnost ovog modela njegov modularni prtljažnik u tri nivoa koji je prilagodljiv svakoj prilici i pruža prostor za velike količine prtljaga.

Struktura Peugeota 3008 je karakteristična po vjetrobranu koji je nagnutiji prema prednjem dijelu automobila što je inače tipičan element SUV modela, kao i po prednjim sjedištima koji su pozicionirani na viši nivo nego kod drugih modela. Odlika specifičnog dizajna su i prozori čija se linija spušta prema prednjem dijelu automobila. Peugeot 3008 je dug 4,37 metara, a visok 1,64 metra.

Unutrašnjost automobila je prostrana i zbog luksuznih i ujedno praktičnih dodataka dijeli sličnosti sa pilotskom kabinom. Tokom vožnje putnici će uživati u prefinjenom i akustično izoliranom prostoru.

Zahvaljujući Peugeot-ovim ekspertima, Peugeot 3008 je konstruisan tako da pruža sigurnost svojim putnicima i daje im osjećaj stabilnosti. Optimalnu sigurnost garantuje konstrukcija automobila ali i ugrađeni dodaci poput šest vazdušnih jastuka koji pružaju efektnu zaštitu.

Peugeot 3008 je u ponudi sa nekoliko različitih motorizacija, dvije verzije sa benzinskim motorom, 1,6 l VTi sa 120 KS i 1,6 l THP sa 156 KS, i četiri dizelske izvedbe, 1,6 l HDi sa 110 KS manuelnim 6-brzinskim i 1,6 l HDi sa 110 KS i auto-pilotiranim mjenjačem kao i 2,0 l Hdi sa 150 KS i 6-brzinskim manuelnim i 2.0 l HDi sa 163 KS te 6-brzinskim automatskim mjenjačem.