Zategnuo bore
3

"Procurile" prve zvanične fotografije obnovljenog Peugeota 308

Klix.ba
Kompanija Peugeot se priprema za predstavljanje osvježenog modela 308, a sada su se na internetu prije vremena pojavile prve zvanične fotografije koje otkrivaju njegov izgled.

Na prvi pogled se vidi da model nije doživio velike promjene, nego se radi o suptilnom dotjerivanju. Najznačajnije modifikacije su primijetne na prednjem dijelu gdje rešetka hladnjaka ima drugačiji oblik. Tačkasta LED dnevna svijetla su zamijenjena kontinuiranom linijom, ali se nalaze na istoj poziciji kao i ranije. Peugeot je redizajnirao i prednji branik, koji je dobio veće ventilacijske otvore i nove maglenke.

Nazad je samo promijenjen dizajn svjetala, mada je možda došlo i do promjena stražnjeg branika, što se zasad ne može definitivno potvrditi na osnovu fotografija.

Što se tiče unutrašnjosti, čini se da ona nije dobila drugu generaciju Peugeotov i-Cockpit, koji je dio novog modela 3008. Kao posljedica toga, obnovljeni model će imati analogne brojčanike na instrument tabli, dok njegovi rivali poput Golfa VII opciono mogu imati digitalnu instrument tablu.

Očekuje se da će obnovljeni model dobiti i novorazvijeni 1,5-litarski BlueHDI turbodizelski motor u verzijama od 100 i 120 KS.

Ovaj model stiže u junu, a da li će se u isto vrijeme pojaviti i GTI verzija, zasad nije poznato.