Noviteti
0

Pripreme za manifestaciju "Izbor automobila godine 2007."

Sarajevo-x.com
23. januara 2007. godine u organizaciji marketinške agencije AlterMedia i Udruženja automobilskih novinara u BiH odrzaće se centralna manifestacija dodjele nagrada za Bh. automobil 2007. godine. Od ove godine i posjetioci portala Sarajevo-x.com mogu aktivno učestvovati u ovom izboru.

Ovo je treća po redu manifestacija Izbora koju organizuje Udruženje automobilskih novinara Bosne i Hercegovine i prva u tehničkoj organizaciji marketinške agencije AlterMedia. Članovi zirija, koji su i članovi Udruženja i ove godine biraće između ukupno 9 automobila koji su konkurenciji za Izbor auta godine 2007.

Njih jos tri su u konkurenciji za Terenca/SUV vozilo godine, a i ostale nagrade biće dodijeljene nakon takmičenja u izuzetno brojnim i jakim konkurencijama najnovijih modela.

Izbor se vrši prema već ustaljenim pravilima. Pored dodjele glavne nagrade, nagrade će biti dodijeljene u još nekim kategorijama – Privredno/dostavno vozilo godine, PR menadžer godine, Automobilski menadžer godine, Menadžer godine iz prateće automobilske industrije, i posebna nagrada - Best Buy automobil 2007. godine. Od ove godine uspostavlja se posebna nagrada za automobil koji je dobio najviše glasova u glasanju za automobil godine na Internet portalu Sarajevo-X.com.

Članovi žirija i mediji koji učestvuju u izboru su: Seid Teftedarija (NTV Hayat), Mirza Vilić (TV OBN), Siniša Bajić (Autoshop magazin), Jasmin Mrzljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto) i Faruk Cardzić (Dnevni Avaz). U Izbor će biti uključen i čitav niz ostalih elektronskih i printanih medija u cijeloj BiH, čiji predstavnici nisu direktno članovi zirija.

U Bosni i Hercegovini izbor auta godine se održava unazad osam godina, od 1998. i već je postao tradicija. Dosadašnji pobjednici izbora su:

    • Renault Kangoo
    • FIAT Punto II
    • Skoda Fabia
    • Daewoo Tacuma
    • Renault Megane II
    • Mazda 3
    • Skoda Octavia II
    • Ford Focus II

Ovogodišnji konkurenti za automobil godine su:

  1. Opel Corsa

[SLIKA]1[/SLIKA] 2. Peugeot 207 [SLIKA]2[/SLIKA] 3. KIA Rio [SLIKA]7[/SLIKA] 4. FIAT Grande Punto [SLIKA]4[/SLIKA] 5. Ford S Max [SLIKA]5[/SLIKA] 6. Hyundai Accent [SLIKA]6[/SLIKA]

  1. Toyota Yaris [SLIKA]8[/SLIKA]
  2. Chevrolet Aveo [SLIKA]3[/SLIKA]
  3. Nissan Note [SLIKA]9[/SLIKA]

Glasajte za vašeg favorita među konkurentima za BH auto godine na našoj anketi.