Noviteti
0

Predstavljeno specijalno izdanje Mercedesa C63 AMG

Sarajevo-x.com
Njemački proizvodač automobila "Mercedes" je predstavio specijalno izdanje C63 AMG Affalterbach na sajmu automobila u Montrealu.

Automobil je dizajniran samo za tržište u Kanadi, a broj proizvedenih primjeraka je ograničen na samo trideset. Pokreće ga ručno izrađeni 6,2-litarski v8 motor koji isporučuje 466 KS uz 600 Nm obrtnog momenta. Zvaničnici kompanije tvrde da ovo specijalno izdanje Mercedesa od 0 do 100 km/h stiže za 4,4 sekunde.

Karakteristike modela Affalterbach su prepoznatljiva siva boja, 19-inčni crni aluminijski naplatci, retrovizori i zadnji spojler od karbonskih vlakana. U unutrašnjosti se logo Affalterbacha nalazi na mjenjaču i naslonjačima za ruke. Kožna sjedišta su prošivena crvenim koncem.

Osim paketa opreme Premium, Affalterbach posjeduje i stražnju kameru, HDD navigaciju i DVD, multimedijalni interfejs, uklonjeno je standardno paljenje ključem, kao i limiter brzine na 250 km/h. Početna cijena ovog automobila, kada na proljeće bude ponuđen malobrojnim sretnicima, bit će 62.220 eura.