KOZMETIČKE PROMJENE
0

Predstavljena redizajnirana Mazda 2 Hybrid: U prodaju stiže naredne godine

E. L.
Decentno redizajnirano izdanje Mazdinog modela koji je u suštini Toyota Yaris s drugačijim oznakama pokreće hibridna pogonska grupa koja kombinovano proizvodi 116 konjskih snaga.

Smanjenje troškova, povećanje zarade, zajednički interes... Kako god, u Mazdi su odlučili da pojednostave stvari, pa je nedavno predstavljena četvrta generacija modela iz B segmenta koji se krije iza broja 2 zapravo aktuelni Toyotin model Yaris s drugačijim oznakama i minimalnim izmjenama na karoseriji.

Redizajnirani model koji će evropskim kupcima biti dostupan od naredne godine sa sobom donosi drugačiji prednji odbojnik i masku hladnjaka, još jednu boju karoserije (Glass plava) i pet revidiranih paketa opreme koji se kriju iza naziva Prime, Centre, Exclusive, Homura i Homura Plus.

Kupci već s osnovnim paketom opreme mogu računati na „keyless“ otključavanje, USB-C konektor i multimedijalni sistem koji je kompatibilan s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay. S bogatijim paketima opreme stižu 16 i 17-inčne aluminijske felge, audio-sistem s više zvučnika, prednji i zadnji parkirni senzori, LED svjetla, dvozonski klima-uređaj, veći display multimedije, panoramski krov...

Nema promjena ispod kratkog prednjeg poklopca, pa i redizajniranu Mazdu 2 pokreće Toyotin 1,5-litarski atmosferski trocilindarski benzinski motor kojem asistira elektromotor u kućištu automatskog mjenjača. Najveća kombinovana snaga iznosi 116 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,7 sekundi i 175 km/h. Prema WLTP normama, prosječna potrošnja goriva je 3,8 litara na 100 kilometara.