Noviteti
0

Predstavljena Insignia Sports Tourer

Klix.ba
Nije trebalo dugo čekati da Opel predstavi i praktičniju karavansku verziju Insignije nove generacije koju će publika premijerno vidjeti na Sajmu automobila u Ženevi.

S podignutim naslonima zadnjih sjedišta prtljažnik Insignije Sports Tourer raspolaže sa 520 litara korisnog prostora, što je 30 litara više u odnosu na prtljažnik Insignije Grand Sport. S preklopljenim naslonima zadnjih sjedišta zapremina prtljažnika može se povećati do 1.638 litara, što je 108 litara više u odnosu na zapreminu prtljažnika u Insigniji prve generacije, a dužina prtljažnog prostora u tom slučaju iznosi više od dva metra.

Osim drugačijeg oblika karoserije, Insignia Sports Tourer sve ostalo dijeli s modelom Grand Sport, a automobil čija je ukupna dužina 4.968 milimetara u odnosu na prethodnu generaciju "smršao" je čak 200 kilograma. Pored standardnog pogona preko prednje osovine, Opel će Sports Tourer ponuditi i s priključivim pogonom preko obje osovine koji je već predstavljen uz Insigniju Grand Sport. Na listi opcione opreme je i posljednja generacija matrix LED prednjih svjetala.

Još uvijek nije poznato koji će benzinski i dizelski motori pokretati Insigniju Sports Tourer, ali se očekuje da će najsnažniji motor u ponudi biti turbo benzinski V6 sa više od 300 KS, s kojim stižu adaptivni amortizeri i 8-stepeni automatski mjenjač.

Paralelno s Opelom, novu Insigniju Sports Tourer predstavile su i GM-ove podružnice Vauxhall (Velika Britanija) i Holden (Australija). Prvi primjerci u prodajne salone trebali bi stići sredinom godine.