Hulme CanAm
0

FOTO / Predstavljen superautomobil snage 592 KS

Sarajevo-x.com
Magazin Autocar predstavio je novi superautomobil Hulme CanAm snage 592 KS čija će proizvodnja biti ograničena na 20 primjeraka. Automobil je dizajniran i razvijen na Novom Zelandu, a nosi ime prvak Formule 1 iz 1967., Dennyja Hulmea.
CanAm je kao koncept prvi put objavljen 2006. na Goodwood Festivalu brzine. Potencijalni kupci moći će uplatiti 11.700 eura depozita te tako omogućiti sebi privilegiju privatnog razgledanja automobila, odnosno dobiti testnu vožnju i prije nego što zvanično mognu preuzeti auto.
A to će moći tek od jeseni 2011. Za to zadovoljstvo ukupno će platiti 345.000 eura plus lokalne poreze.

Proizvođač superautomobil opisuje kao uspješno "miješanje privlačnosti bolida Formule 1 s dramatičnim dizajnom, izuzetnim performansama i uzbudljivim iskustvom vožnje".

Roadster ima pogon na stražnjim točkovima a pokreće ga General Motorsova 7,0 litarska V8 mašina snage 592 KS, a namijenjen je kako za stazu, tako i za cestu. Šestostepeni ručni mjenjač je standard, iako je u opciji i sekvencijalni.

Proizvođač je naveo kako je pri pravljenju automobila fokus bio na vozivosti i maksimalnom užitku vožnje na stazi i na cesti.