Noviteti
112

Predstavljen Shelby Super Snake sa više od 750 KS

Klix.ba
Kompanija Shelby American je otkrila izgled svog novog modela Super Snake.

Baziran na Fordovom Mustangu GT, model Super Snake ima body kit od karbonskih vlakana koji uključuje prednji spliter, pragove i stražnji difuzor, Model je dobio i poklopac motora, retrovizore i stražnju masku od karbonskih vlakana. Ostali dodaci uključuju crnu anodiziranu rešetku hladnjaka, linije preko karoserije, stražnji spojler i 20-inčne WELD Racink naplatke sa Michelin Pilot Super Sport gumama.

Sportski duh je prisutan i u unutrašnjosti gdje je se nalazi kratka ručica mjenjača, instrument tabla s tri brojčanika, patosnice, naslonjače na glavu i pločice na pragovima sa Shelbyjevim logom.

Ispod haube se nalazi 5,0-litarski V8 motor te Ford Performance superpunjač, a ukupna snaga koju razvija je veća od 650 KS. Taj motor može biti uparen sa šestostepenim manuelnim i šestostepenim automatskim mjenjačem.

Osim modifikacija motora, Super Snage posjeduje i Ford Performance ovjes, Borla izduvni sistem i Wilwood prednje kočnice.

Ako to nije dovoljno impresivno, kupci mogu naručiti i Keanne Bell ili Whipple superpunjač koji snagu povećavaju na više od 750 KS. Taj paket uključuje i poboljšani sistem hlađenja i Wilwood stražnje kočnice.

Proizvodnja će biti ograničena na 300 automobila za ovu godinu.

Vezani članci