Osvježen bestseller
6

Porsche predstavio redizajnirani Macan

Klix.ba
Porsche je predstavio osvježeno izdanje svog kompaktnijeg SUV-a s kojim će, sve su prilike, i dalje ostvarivati izvanredne prodajne rezultate.

Porscheov SUV/crossover bestseller, koji je od premijernog predstavljanja 2014. godine pronašao put do više od 350.000 kupaca širom svijeta, dobio je svoje osvježeno izdanje s kojim kupci Macana mogu računati na nekoliko novih boja karoserije, redizajnirana zadnja LED svjetla, znatno veći display multimedijalnog sistema, decentne izmjene na prednjoj strani automobila i novodizajnirane 20 i 21-inčne aluminijske felge.

Na prvi pogled najviše pažnje odnijet će novodizajnirana zadnja LED svjetla čiji dizajn podsjeća na rješenja koja je Porsche implementirao na modelima Cayenne i Panamera, a glavna promjena u luksuzno opremljenoj unutrašnjosti je na centralnoj konzoli koja na sebi nosi 11-inčni display multimedijalnog sistema.

Novi je i opcioni GT upravljač „posuđen“ iz modela 911 koji s opcionim paketom Sports Chrono sa sobom donosi i selektor s kojim vozač bira jedan od četiri radna programa koji regulišu rad motora, mjenjača, upravljača i ovjesa.

Ono što se ne vidi, ali će se osjetiti, je rekalibriran ovjes koji će s novim gumama ponuditi još više zabave, a u Porscheu još uvijek nisu objavili podatke o benzinskim motorima koji će pokretati osvježeni Macan, a pretpostavka je da će svi imati više snage od dosadašnjih opcija. Iako nije zvanično potvrđeno, dizelskih i hibridnih opcija u ovom slučaju neće biti.