Noviteti
1

Porsche predstavio kolekcionarski 911 Targa 4S Exclusive Edition

Klix.ba
Porsche je na Sajmu automobila u Amsterdamu bez velike najave predstavio model 911 Targa 4S Exclusive Edition koji će se posebno svidjeti automobilskim kolekcionarima, jer će se ponuditi u samo 15 primjeraka.

Automobil je nastao u odjelu Porsche Exclusive. Obojen je karakterističnom Gulf plavom bojom, čime se nedvosmisleno asocira na Porscheov legendarni trkaći model 917 iz ranih sedamdesetih godina koji je u bojama tadašnjeg glavnog sponzora, naftne kompanije Gulf, bio strah i trepet za konkurenciju na francuskoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.

U Porsche Exclusive su uz plavu karoseriju Targe ponudili karakteristične crne aplikacije na bokovima, zatamnjena kućišta svjetala i crne 20-inčne Fuchs felge. U dio standardne opreme spada Sport Chrono paket, aktivni ovjes i sistem automatskog upravljanja svjetlima. Uz doplatu, automobil se može dobiti sa karbonsko-keramičkim kočnicama i audio-sistemom Burmester, u slučaju da nekom nije dovoljan potencijal standardno ugrađenog audio-sistema Bose. U dio opcione opreme spada i kit za povećanje snage 6-cilindarskog atmosferskog boxer motora sa standardnih 400 na 430 KS.

Kolekcionarski "Gulf 911" ponuditi će se u opciji sa ručnim (za 229.500 eura) i automatskim mjenjačem sa dva kvačila (za 223.230 eura).