Otkrivena i unutrašnjost
0

Porsche Panamera u detaljima

Sarajevo-x.com
Nakon što je Porsche predstavio konačan izgled svoje prve limuzine, i tako razočarao većinu svojih zagriženih fanova, sada je konačno na fotografijama pokazan izgled i unutrašnjeg uređenja prestižne i skupe Panamere.

Nakon što masivna i nimalo elegantna silueta karoserije nove Panamere nije nikoga posebno dojmila Porscheu je ostalo da se nada da će zahvaljujući vrhunskimm performansama i luksuzu u unutrašnjosti pridobiti interesovanje tržišta za svoju limuzinu.

Tako prve fotografije unutrašnjosti otkrivaju da je i ovdje Porsche napravio zanimljiv kompromis prepoznatljivog sportskog uređenja sa obiljem luksuza i detalja koji su neophodni u limuzinama ove cjenovne klase. Detalj koji očito dominira u unutrašnjosti Panamere je centralna konzola koja čak do zadnje klupe, i tako na zanimljiv način dijeli putnički prostor na četiri odvojena sjedala. Interijer će biti ponuđen u čak trinaest različitih boja, uključujući četiri dvobojne kombinacije. Kupci će također moći birati ukrasne elemente koji su izrađeni od skupocjenog drveta ili karbonskih vlakana.

Uz bogatu standardnu opremljenost još impresivnija će biti lista doplata, gdje se svakako ističe vrhunski audio sistem iz Burmestera, četverozonski klimauređaj, zračni jastuci za putnike na zadnjim sjedištima kao i najnovija generacija sedmobrzinskog mjenjača sa dvostrukim kvačilom ili kako ga u Porscheu nazivaju PDK.

Kada se Panamera konačno pojavi na tržištu nudiće se u dvije verzije, i to Panamera S i Panamera 4S. U oba slučaja za snagu će biti zadužen 4.8-litarski V8 s 400 KS. Tako će verzija S biti u stanju ubrzavati do 100 km/h za samo 5,4 sekunde, ali i za maksimalnu brzinu od 283 km/h, dok će verzija 4S sa pogonom na sve točkove do 100 km/h stizati za za pet sekundi i ići do 282 km/h. Vrh ponude biće Panamera Turbo sa pogonom na sve točkove i sa istim motorom koji će u ovoj verziji obezbjeđivati 500 KS.

Osnovna cijena za Panamere S u Njemačkoj će iznositi 94.575 eura, dok će najskuplji model, Panamera Turbo koštati 135.154 eura.