Još više snage
7

Porsche 718 Boxster i Cayman sada i s oznakom GTS

Klix.ba
S oznakom GTS stiže više konjskih snaga i ručni 6-stepeni mjenjač, što će najpristupačnije Porscheove modele učiniti još poželjnijim.

Porscheov dvojac koji se krije iza broja 718 sada se može naručiti i s oznakom GTS s kojom (u odnosu na verziju S) stiže dodatnih 15 konjskih snaga i 10 Nm obrtnog momenta, nekoliko vizuelnih izmjena i ručni 6-stepeni mjenjač. Centralno smješten 2,5-litarski četverocilindarski turbo motor u ovom slučaju na zadnju osovinu isporučuje 365 KS, a Porsche potencijalnim kupcima GTS opciono nudi i u kombinaciji s automatskim 7-stepenim mjenjačem sa dva kvačila (PDK).

430 Nm najvećeg obrtnog momenta, koji je raspoloživ od 1.900 do 5.000 obr/min, dovoljno je da Boxster i Cayman GTS od 0 do 100 km/h stižu nakon 3,9 sekundi, a maksimalna brzina u oba slučaja iznosi 290 km/h. U standardnoj opremi je aktivni ovjes i mehanička blokada diferencijala.

Vizuelne promjene uključuju zatamnjena kućišta svjetala, crne karoserijske komponente i crne 20-inčne felge, a u standardnoj opremi je i Sport Chrono paket s kojim stiže centralno smješten kronometar u kabini koja je obložena kombinacijom kože i alkantare.

U odnosu na modele s oznakom S, kupci će za GTS morati izdvojiti dodatnih 8.500 eura, a Porsche će isporuku prvih primjeraka počti u martu naredne godine.