Najavljujemo
198

Počinje Sajam automobila u Ženevi: U iščekivanju 110 evropskih i svjetskih premijera

Piše: E. Z.
Sajam automobila u Ženevi svake godine otvara sezonu i godinu noviteta u autoindustriji, ali i najavljuje nove trendove i smjer razvoja automobila. Tako će biti i sa ovogodišnjim, 88. po redu izadnjem Sajma automobila u Ženevi, a ovaj put Klix.ba je na licu mjesta i donosi vam detalje o svim premijerama i novitetima.

Ove godine na sajmu u Ženevi, koji za novinare počinje ujutro, biže pokazano oko 900 automobila, od čega će biti više od 110 evropskih i svjetskih premijera. Koliko je ovaj sajam važan dovoljno govori činjenica da će ga posjetiti preko 10.000 novinara iz više od 90 zemalja iz cijelog svijeta.

Kao i svake godine, tokom press dana (6. i 7. marta) Geneva Motor Show će praktično biti najveći sastanak glavnih aktera u automobilskoj industriji: direktori kompanija, proizvođači, dobavljači, vrhunski dizajneri, analitičari, politički predstavnici, profesionalni vozači i ambasadori za različite brendove koji će izlagati u Ženevi.

Noviteti svih marki biće predstavljeni u okviru 70 konferencija za štampu sa intervalima od 15 minuta, uključujući i njihove poglede i stavove o saobraćaju danas i sutra, i to pred publikom od oko 10.000 medijskih predstavnika. Već tokom prvog novinarskog dana u Ženevi biće predstavljeno više od 110 svjetskih i evropskih premijera.

Nakon dva dana koji su rezervisani samo za predstavnike medija, Sajam automobila u Ženevi svoja vrata otvara svim posjetiocima, te traje od 8. do 18. marta. U tih deset dana očekuje se da će sajam posjetiti oko 700 hiljada ljubitelja automobila.