Noviteti
10

Početna cijena VW Sharana u Njemačkoj iznosi 32.000 eura

Klix.ba
Sa početnom cijenom koja iznosi 32.000 eura, u Njemačkoj je zvanično počela prodaja redizajniranog Volkswagenovog monovolumena Sharan.

Volkswagen je redizajniranog Sharana premijerno predstavio na martovskom Sajmu automobila u Ženevi, a obnovljena gama motora zadovoljava Euro 6 norme i štedljivija je do 15 posto.

U varijanti sa benzinskim motorom, Sharan se može dobiti sa 1,4-litarskim TSI opcijom koja razvija 150 KS, a u ponudi je i dvolitarski TSI turbo benzinac koji nudi 220 KS.

Osnovni u ponudi dizelskih motora je 1,6-litarski TDI sa 115 KS. Snažniji dizelski motor (2.0 TDI) nudi se sa 150 ili 184 KS. Prijenos snage obavlja se preko 6-stepenog ručnog mjenjača, a Volkswagen opciono nudi i 6-stepeni automatski DSG mjenjač koji se ne može naručiti jedino uz motor 1.6 TDI.

Među minimalne karoserijske promjene spadaju nova LED svjetla, Jakarta aluminijske felge i dvije nove boje karoserije: Crimson crvena i Hudson Bay plava. Unutrašnjost je opremljena redizajniranim 5 i 6,5-inčnim displejima multimedijalnog sistema koji podržava Android i Apple operativne sisteme.

Bez obzira na paket opreme, u Sharan je serijski ugrađena nekolicina najmodernijih sigurnosnih sistema, a među opcione dodatke spada adaptivni tempomat, nadzor mrtvog ugla i treća generacija sistema za pomoć prilikom parkiranja. Posebne edicije Sharana (Ocean i Beach) opremljene su elektropokretanim kliznim vratima, 16-inčnim aluminijskim felgama i spomenutim sigurnosnim sistemima i sistemima za asistenciju, a u dio ponude spadaju i spomenute dvije nove boje karoserije.