Blaga revizija
0

Peugeot predstavlja osvježenu 207-icu

Sarajevo-x.com
Iako Peugeot 207 i dalje pripada među najatraktivnije modele u svojoj klasi, dizajneri su odlučili da ga ipak osvježe blagim redizajnom. Nekoliko provjerenih poteza nisu narušili prepoznatljivost i privlačnost ovog modela, ali su ga svakako dovoljno podmladili za borbu sa mlađom konkurencijom.

Zanimljivo je da su u Peugeotu bili zaista vrijedni, pa će ovog ljeta biti obnovljena cijela ponuda modela 207, uključujući i SW te CoupeCabriolet verzije.

Na prvi pogled je prilično teško uočiti razlike, ali diskretne izmjene, pogotovo na prednjem dijelu, definitivno imaju svoju ulogu. Tako su prepoznatljiva, i dobro prihvaćena, svjetla ostala nepromjenjena, dok je prednji odbojnik znatno preoblikovan.

Sada je otvor za zrak još dominantniji, ali je mnogo diskretnije i elegantnije prilagođen ostatku linija karoserije. Također, evidentno je da u Peugeotu počinju izbjegavati upotrebu pretjerano oblih linija i oblika. Pored novosti na prednjem dijelu, estetika vanjskog izgleda isticati će se i zahvaljujući stop svijetlima koja će sada na hatchback i CC verzijama dobiti LED tehnologiju. Uz mnogo bogatiju paletu boja karoserije, i obilniju upotrebu hromiranih detalja 207 će se definitivno razlikovati od izvorne verzije.

Unutrašnjost je također pretrpjela suptilne dorade. Prije svega osjećaj udobnosti i luksuza će biti istaknut bogatijom i kvalitetnijom kombinacijom materijala u unutrašnjosti, a vozač će uživati u redizajniranoj instrument tabli koja je sada savremenija i znatno preglednija.

Pored bogate opreme, obnovljeni Peugeot 207 će se isticati i izuzetno bogatom ponudom motora, sa čak 12 modernih dizelaša i benzinaca. Riječ je o već poznatim motorima, koji su se dokazali kao pouzdani i štedljivi, a najvljuje se da će postepeno svaki od motora biti prilagođavan da ispunjava stroge Euro 5 norme o čistoći izduva.