Noviteti
7

Peugeot na sajmu automobila u Parizu: SUV ofanziva i tri svjetske premijere

Klix.ba
Peugeot predstavlja ove godine u Parizu tri svjetske premijere kao dio svoje SUV ofanzive: uz dugo očekivane nove Peugeot 3008 i Peugeot 5008, do sada neviđeni Peugeot 3008 DKR bit će predstavljen i koji će biti nositelj ambicija Peugeot Sport na Dakaru 2017.

Izložbeni prostor Peugeota u Parizu ove godine je postavljen s novom arhitekturom i dizajnom u crno-bakrenoj boji na više od 3600 m². Posjetitelji posebno mogu otkriti:

  • Tri vozila predstavljena kao svjetske premijere: novi PEUGEOT 3008 i novi 5008 te PEUGEOT 3008 DKR.
  • Kutak Peugeot Sport, na kojem se nalaze serijska vozila 308 GTi by Peugeot Sport i 208 GTi by Peugeot Sport kao i vozila za natjecanje: PEUGEOT 3008 DKR i PEUGEOT 208 WRX.
  • Izbor SUV PEUGEOT s novim PEUGEOTIMA 2008, 3008 i 5008.
  • Na području Tehnologije će biti predstavljeni izbor učinkovitih motora PureTech i BlueHDi, mjenjač EAT6, konceptno vozilo PEUGEOT 308 R HYbrid i njegov pogonski sklop od 500 konjskih snaga.
  • Konceptno vozilo PEUGEOT FRACTAL, gradski električni kupe, koji nudi viziju budućeg PEUGEOT i-Cocpkit® sa specijalizacijom zvuka.
  • Univerzalan izbor vozila GT Line s elegantnom i sportskom završnom obradom koja je dostupna od PEUGEOT 108 pa sve do PEUGEOTA 508.
  • Izbor vozila Roland Garros s modelima PEUGEOT 108 TOP ! i 208 Roland Garros.
  • Izbor vozila Business s novim vozilom PEUGEOT Traveller i PEUGEOTOM 508 Business.
  • Cjelovita ponuda za mobilnost Electric Box s vozilom PEUGEOT iOn i s biciklom sa pomoćnim elektromotorom, a ponudama se ove godine ovog ljeta pridružio i PEUGEOT PARTNER Electric.
  • Ponuda za mobilnost na dva i tri točka sa skuterima PEUGEOT Django i Metropolis, s biciklima i električnim trotinetom PEUGEOT e-kick.

Novi Peugeot 3008 koji želi preokrenuti segment C SUV

Dugo iščekivani automobil osvaja tržište SUV vozila automobilskog segmenta C, kategorije vozila koja je u punom razvoju u svim dijelovima svijeta.

Novi Peugeot 3008 usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima. Bilo da se radi o spektakularnom Peugeot i-Cockpit® najnovije generacije, iznimno zanosnom dizajnu, optimiranoj učinkovitoj konstrukciji, tehnološki naprednoj opremi, novi SUV PEUGEOT 3008 želi se ponajprije nametnuti kao veliki igrač.

Novo SUV vozilo PEUGEOT 3008 sa širokom paletom štedljivih i efikasnih motora te raznovrsnim prodajnim programom, uključujući dinamičke izvedbe GT i GT Line, bit će predvodnik novog izbora SUV vozila marke PEUGEOT na globalnoj razini.

Lansiranje novog SUV vozila PEUGEOT 3008, koji se proizvodi u Sochauxju i nosi patentiranu oznaku "Origine France Garantie", predviđeno je u sljedećih nekoliko sedmica nakon sajma automobila u Parizu.

Novi PEUGEOT 5008, SUV vozila ulaze u novu dimenziju

Ime se nije promijenilo, ali sve drugo jest. Novi PEUGEOT 5008 ulazi na novo područje među velika vozila SUV sa sedam sjedala segmenta C te kao novi kandidat na rastućem potrošačkom tržištu ima mnoge prednosti.

Novo SUV vozilo PEUGEOT 5008 nije dobilo samo novo vozačevo mjesto PEUGEOT i-Cockpit® i modularnu konstrukcijsku osnovu EMP2, već je opremljeno i brojnim visokotehnološkim uređajima.

Iza elegantnog i dinamičnog dizajna leži izvrsno praktično vozilo sa sjedam individualnih sjedala koje se prema svojoj modularnosti može nositi s najboljim monovolumenima. Sjedala u drugom redu nisu samo pojedinačna, već su iste veličine, podesiva i preklopiva, dok su sjedala u trećem redu preklopiva, a prije svega potpuno jednostavno uklonjiva za optimalno povećanje zapremine prtljažnika do rekordnih 780 dm3 prema standardu VDA 210.

Novo SUV vozilo PEUGEOT 5008, koje se proizvodi u Rennesu, bit će prvi put predstavljeno u Parizu prije međunarodnog lansiranja koje je predviđeno za proljeće 2017.

PEUGEOT i-Cockpit®: nova generacija vozačevog mjesta

Kako bi otišao još korak dalje u potrazi za istinskim užitkom, PEUGEOT se već nekoliko godina posvećuje dubokom promišljanju vozačevog mjesta da bi ponudio najbolje automobilsko iskustvo.

Iz te potrage proizašao je inovativni koncept unutrašnjeg uređenja PEUGEOT i-Cockpit®.

Posljednja generacija vozačevog mjesta PEUGEOT i-Cockpit® koja je lansirana zajedno s novima PEUGEOTIMA 3008 i 5008 odlikuje se najnovijim tehnologijama za udobnost i više nego ikada izoštrava svih pet osjetila:

  • Upravljač je još kompaktniji i redizajniran je uz obruč s dvama ravnim dijelovima, što omogućuje bolje držanje i još više oslobađa vidno polje i prostor za noge vozača.
  • Digitalna slika visoke razlučivosti na visoko postavljenoj instrument tabli prikazuje se na 12,3-inčnom digitalnom ekranu uz futurističke grafičke elemente. Instrument tabla se može u potpunosti podesiti i personalizirati te objedinjuje sve što vozač želi imati neposredno u vidnom polju, pa ne mora odmicati pogleda s ceste i može se usredotočiti na smjer vožnje. Svaka pojedinačna konfiguracija je estetski savršena zahvaljujući modernim i tehnološkim usavršenim animacijama i prijelazima.

Na velikom ekranu na dodir su na intuitivan način prikazani svi upravljački prekidači za udobnost koji omogućuju prirodno upravljanje cjelokupnom opremom vozila. Ugrađen je na sredini instrument table i opremljen kapacitivnim tehnologijama za bolju reakciju i praktičnost.

Spomenuti sklop dopunjuje središnja konzola s pažljivo dorađenim dizajnom. Na njoj se nalazi serija kromiranih klavirskih dirki visoke kvalitete i na dodir mekana metalna površina.