Noviteti
0

Ovosezonski MotoGP Safety Car bit će BMW M2

Klix.ba
Sigurnosni automobil (Safety Car) na ovogodišnjem MotoGP šampionatu bit će posebno pripremljen BMW M2.

U BMW-ovom M odjelu su za ovogodišnji motociklistički Grand Prix šampionat pripremili poseban M2 čija je Alpine bijela karoserija ukrašena karakterističnim bojama M odjela i nekolicinom karoserijskih komponenti iz asortimana M Performance Parts.

U M odjelu su za proizvodnju ovog automobila "potrošili" deset sedmica, a pored prednjeg usmjerivača zraka i zadnjeg podesivog spojlera koji su napravljeni od karbona, automobil je opremljen karbonsko-keramičkim kočnicama, M Performance ovjesom i felgama u boji zlata na kojima su Michelinove Cup gume. Tu je i komplet upozoravajućih LED svjetala kojima se upravlja preko posebnog kontrolnog panela.

Unutrašnjost automobila obložena je kombinacijom kože, alkantare i karbona, a boja zlata vidljiva je na koncu koji je korišten za prošivanje, ali i na sigurnosnom kavezu koji je veoma sličan rješenju koje je BMW koristio na modelu M4 GTS. Pored dva trkaća sjedišta, tu su i adekvatni sigurnosni pojasevi sa šest tačaka učvršćivanja.

I ovaj M2 pokreće trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji razvija 370 konjskih snaga i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta uz "overboost" funkciju, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4,2 sekunde. Kontrola nad "divljom hordom" počinje 20. marta, kada će se u Kataru voziti prva od 18 trka ovogodišnjeg MotoGP-a.

Vezani članci