Noviteti
5

Ovo je Lamborghini Huracan

Klix.ba
Nakon mnogobrojnih teasera na internetu su konačno objavljene zvanične fotografije Lamborghini Huracana koji je u tvornički muzej poslao prethodnika po imenu Gallardo.

Uz fotografije se može vidjeti i video materijal, a objavljeni su i precizni tehnički podaci automobila za koji se svojevremeno špekulisalo kako će se zvati Cabrera.

Huracan će pokretati poznati Lamborghinijev motor V10 konfiguracije koji će iz 5,2-litre radne zapremine razvijati 610 KS pri 8.250 obr/min, a najveća vrijednost obrtnog momenta iznosi 560 Nm pri 6.500 obr/min. 1.422 kilograma težak automobil od 0 do 100 km/h stizat će za 3,2 sekunde, dok će mu od 0 do 200 km/h trebati 9,9 sekundi.

Prosječna potrošnja goriva motora koji ispunjava Euro 6 norme iznosi 12,5 litara na 100 kilometara. Prenos snage na obje osovine vrši se preko mjenjača sa dva kvačila, a vozač može birati između tri radna moda (Strada, Sport i Corsa).

Uz Lamborghini Huracan LP 610-4 u standardni dio opreme spadaju karbonsko-keramičke kočnice i veliki 12,3-inčni display na kojem će se očitavati sve potrebne informacije. Cijena automobila bit će objavljena u martu na Sajmu automobila u Ženevi gdje će automobil premijerno biti predstavljen publici.