Noviteti
20

Ovako izgleda novi Renault Scenic

Klix.ba
Na internetu su objavljene nove generacije Renaultovog modela Scenic, koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Prva fotografija se nakratko pojavila na Renaultovoj internet-stranici te je ubrzo uklonjena, ali je već bilo kasno. Mnogi ljudi su preuzeli fotografiju koja je otkrila izgled novog Scenica, koji je inspirisan R-Space konceptom. Kompanija je danas objavila još dvije i zvanično otkrila izgled novog modela.

Na prednjem dijelu je izražajna prednja maska sa istaknutim Renaultovim znakom. Model ima prepoznatljive linije i unikatnu ramenu liniju. Gornji dio automobila je ofarban u crnu boju visokog sjaja, a automobil je ukrašen hromiranim detaljima. Dobio je i naplatke u dva tona.

Unutrašnjost je napravljena od visokokvalitetnih materijala i moderno je dizajnirana. Zasad nema zvaničnih informacija, ali se vjeruje da će hatchback biti opremljen novim R-Link 2 infotainment sistemom sa 8,7-inčnim ekranom.

Model koristi CMF platformu kao i model Megane. Ponuda motora će biti također zajednička, a tu spadaju različiti benzinski i dizel motori snage od 90 do 205 KS.