Prije premijere u Ženevi
0

Ovako izgleda nova KIA Pro_cee'd GT

Klix.ba
Pred vama je još jedna premijera prije premijere. Zajedno sa novom "hatchback“ varijantom, KIA je za reflektore martovskog automobilskog okupljanja u Ženevi pripremila i potpuno novi model - Pro_cee'd GT.
Već na prvi pogled može se primjetiti da automobil izgleda osjetno agresivnije u odnosu na svoju standardnu varijantu, a suštinski razlozi leže u drugačije dizajniranim odbojnicima i osjetno većem usisniku zraka. Pro_cee'd GT, također, stiže sa posebno dizajniranim LED svjetlima, a na saćastoj masci hladnjaka vidno je istaknuta oznaka GT. U dodatku, Pro_cee'd GT nudit će se isključivo sa crnim krovom, uz proširene pragove koji bi trebali biti „tačka na i“. U odnosu na standardnu varijantu, Pro_cee'd GT će se razlikovati i po veličini točkova (18-inčni u konkretnom slučaju), ali i po čvršćem i nižem ovjesu.

Ispod crveno obojenih kočnih čeljusti smješteni su kapacitetniji diskovi (naprijed 300, nazad 262 milimetra), što bi trebalo biti više nego dovoljno za efikasno kočenje.

Iako KIA još uvijek nije ponudila zvanične fotografije unutrašnjosti, već se zna da neće nedostajati adekvatnih aluminijumskih detalja i Recaro sjedišta.

KIA-u Pro_cee'd GT pokretat će 1,6-litarski turbo-benzinski motor sa oko 200 KS i 265 Nm obrtnog momenta. Preko 6-stepenog ručnog mjenjača trebalo bi biti dovoljno da Pro_cee'd GT od 0 do 100 km/h stigne za 7,9 sekundi. Početak prodaje očekuje se sredinom maja, uz cijenu od oko 25.000 eura.