Uoči predstavljanja u Detroitu
0

Otkrivene fotografije Chevroleta Sonic RS

Sarajevo-x.com
Kompanija General Motors je uoči planiranog predstavljanja Chevroleta Sonic RS na sajmu automobila u Detroitu sljedećeg mjeseca otkrila njegove prve fotografije.

Chevrolet Sonic RS pokreće 1,4-litarski Ecotec motor sa turbopunjačem, koji isporučuje respektabilnih 138 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Zvaničnici kompanija General Motors su istakli da je ovo jedini automobil u svom segmentu koji ima turbopunjač.

"Novi Chevrolet Sonic RS usmjerava našu kompaniju u novi pravac za novu generaciju vozača", rekao je Chris Perry, predsjednik Global Chevrolet marketinga.

Pored poboljšanja motora, Sonic RS ima i nekoliko noviteta u unutrašnjosti koji doprinose njegovom agresivnom izgledu. Na prednjem dijelu se nalaze redizajnirane maglenke, kao i karakteristična prednja maska za model RS. Zadnji dio je također potpuno promijenjen, a tu je i spojler. Vanjski izgled kompletiraju 17-inčni naplaci unikatnog dizajna sa dodatnom RS oznakom. Kupci će moći birati između četiri ponuđene boje, crvene, bijele, smeđe i crne.

U unutrašnjosti Chevroleta Sonic RS se nalazi novi sportski upravljač, nove aluminijske sportske papučice, kao i sportska sjedišta.

Prodaja Chevroleta Sonic RS počinje krajem 2012. godine.