|

Otkriven Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition

Otkriven Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition
9
Klix.ba
15.11.2013. u 10:27
4
komentara
9

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Nakon serije teasera Mercedes je otkrio posljednju seriju supersportskog modela SLS, koja će biti proizvedena u samo 350 primjeraka.
Automobil će za pogon koristiti 6,3-litarski V8 motor koji razvija 591 KS, a isti takav motor koristi se i u standardnoj verziji SLS AMG GT. Posebna oproštajna edicija razlikuje se po karbonskom poklopcu motora i karbonskim prednjim usmjerivačima zraka.

Redizajniran je i prednji odbojnik, a tu su i nove kočnice. Drugačije je dizajniran i zadnji spojler, a kućišta vanjskih retrovizora također su od karbona. Tačku na i stavljaju crne felge.

Automobil koji bi naredne godine trebao zamijeniti SLS trebao bi nositi oznaku SLC. Iza kodne oznake C190 krije se nešto manja karoserija u kojoj bi se trebao naći novorazvijeni 4-litarski V8 motor sa dva turbo kompresora, koji će razvijati 493 KS.

Isti motor trebao bi pokretati novu generaciju modela C63 AMG. Do tada, javnost će odlazeći SLS AMG GT Final Edition moći uživo vidjeti na predstojećim Sajmovima automobila u Los Angelesu i Tokiju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...