Noviteti
3

Otkriven izgled Range Rovera Sport HST sa 380 KS

Klix.ba
Kompanija Land Rover je otkrila izgled svoje nove HST verzije modela Range Rover Sport, koja će debitovati sljedeće sedmice na Sajmu automobila u New Yorku.

Ranger Rover Sport HST će svoje mjesto naći ispod najsnažnijeg Range Rovera SVR. HST verziju pokreće 3,0-litarski V6 motor sa superpunjačem koji razvija 380 KS, što je za 40 KS više u odnosu na standardni Range Rover Sport. Osim povećanja snage, verzija HST je dobila i Stealth Pack paket opreme u kombinaciji sa Santorini crnim krovom te redizajnirani spojler.

Tu su i unikatni 21-inčni točkovi od naplataka, poboljšane kočnice sa crvenim kočionim kliještima. Za nešto više novca je moguće dobiti 22-inčne naplatke. Sjajni crni ukrasi su primijetni na poklopcu motora, ventilacijskim otvorima, maglenkama i prednjoj maski. Tu su i HST oznake i donji paneli vrata ofarbani u boju karoserije, kao i dodatni ventilacijski otvori.

Inžinjeri su poradili na šasiji kako bi poboljšali iskustvo vožnje bez narušavanja držanja na cesti, a poboljšan je i ovjes. Terrain Response sistem je posebno podešen, a poboljšano je i upravljanje.

U unutrašnjosti su sjedišta u dva tona presvučena Oxford kožom, HST oznake, aluminijski ukrasi, sportske papučice i slično.

Land Rover narudžbe prima od aprila.