U novom stilu
4

FOTO / Osvježen i Mercedes-Benz GLK

Sarajevo-x.com
Prije svog planiranog predstavljanja na New York Auto Showu sljedećeg mjeseca Mercedes je objavio prve fotografije i detalje o osvježenoj GLK-Klasi. Kompaktni SUV je tako dobio blagi zatezanje bora ali i novi dizelski motor.

Novi motor će se naći u modelu GLK250 BlueTec 4MATIC početkom 2013. godine, a riječ je ttwin-turbo 2.1-litrenom četverocilindarskom motoru koji proizvodi 204 KS i 500 Nm okretnog momenta, te će biti samo dostupan u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka.

Ostatak ponude motora također je osvježen dorađenom verzijom atmosferskog 3,5-litrarskog V6 motora u modelu GLK350. Maksimalna snaga je povećana za 34 KS, na ukupno 306 KS, dok okretni moment iznosi 369 Nm.

Redizajnirani GLK je lako razlikovati od odlazećeg modela zahvaljujući novom prednjem odbojniku s preoblikovanim svjetlima za maglu, kao i novim LED prednjim svjetlima. Ponuda naplataka također je osvježena, dok novost predstavljaju i zadnja svjetla.

Kupci novog GLK također imaju mogućnost izbora AMG sportskog paketa koji uključuje AMG prednji i zadnji branik, masku sa specifičnim hromiranim dodacima, LED dnevna svjetla, 19-inčne AMG aluminijske naplatke kao ii sportski ovjes.

Prodaja za redizajniranog Mercedes-Benza GLK počinje u avgustu ove godine, s tim da cijene još uvijek nisu objavljene.