Noviteti
2

Obnovljena Kia Picanto otkrivena uoči debija u Ženevi

Klix.ba
Kia Picanto je "zategnula bore", a osim toga su dodane i nove opcije za unutrašnjost, dok je motor još štedljiviji.

Kijin gradski automobil će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi u martu, nakon čega će uslijediti prodaja. Picanto je dobio novi prednji i stražnji branik, opcione 14-inčne naplatke od legura, kao i poboljšanu verziju Kijine Tiger Nose rešetke hladnjaka.

U unutrašnjosti se nalazi poboljšani infotainment sistem sa većim 7,0-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, a tu su i novi hromirani ukrasi, nove presvlake i redizajnirana instrument tabla.

Nove opcije su cruise control i tempomat. Unutrašnjost je dostpna u tri boje, a kupci je mogu urediti po svom ukusu. Moguće je dobiti kožom presvučena sjedišta i osvjetljenje prostora za noge.

Mehanička poboljšanja uključuju opcione veće prednje diskove promjera 252 mm u odnosu na standardne promjera 241 mm. Napravljene su i male modifikacije Picantovog 1,0-litarskog motora koji zadovoljava Euro 6 standarde.

Obnovljeni Picanto će se na tržištu naći u martu, a proizvodit će se u Kijinom postrojenju Seosan u Južnoj Koreji. Cijene još uvijek nisu objavljene.