Predstavljanje u junu
28

Objavljen zvanični teaser BMW-a Serije 8 Gran Coupe

Klix.ba
Prije nekoliko mjeseci smo vidjeli špijunske fotografije BMW-a Serije 8 Gran Coupe, a sada je objavljen prvi zvanični teaser.

Teaser koji dolazi direktno iz BMW-a nagovještava da će četverovratni Gran Coupe biti uskoro predstavljen, a to će se dogoditi na događaju Next Gen u Minhenu krajem juna.

Na renderu se uglavnom vidi silueta s mnogo sjene, ali u kombinaciji sa špijunskim fotografijama se može dobiti slika kako će zapravo Serija 8 Gran Coupe izgledati.

Od A stupa prema naprijed je to Serija 8 Coupe kakvu poznajemo, a kada se krene dalje, vidljiv je produženi krov. Uprkos tome što ima dvoja dodatna vrata, coupeov elegantni oblik je i dalje dobro očuvan. Paneli stražnjeg dijela su unikatni za Gran Coupe, ali iznenađujuće je uglavnom identičan dvovratnoj verziji uprkos razlikama u unutrašnjosti koja je luksuzna i bogato opremljena za vozača i suvozača.

U početku će Seriju 8 Gran Coupe pokretati 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji isporučuje 523 KS, a na evropskom tržištu se očekuje i dizel. U planu je i M verzija koja će razvijati više od 600 KS.

BMW će predstaviti Seriju 8 Gran Coupe u Minhenu na događaju koji se održava od 25. do 27. juna. Prodaja počinje u septembru.

Vezani članci