Noviteti
0

Novosti u Chevroletovoj ponudi

Klix.ba
Chevrolet će predstaviti nove praktične i sigurnosne sustave na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu. Među istaknutim dizajnerskim novostima je Spark Bubble, posebno izdanje najpopularnijeg Chevroletova modela u Evropi.

"Našim kupcima stalno nastojimo ponuditi visoku vrijednost za njihov novac," rekao je Dr. Thomas Sedran, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. "Ove godine uvodimo nove radijske sisteme Chevrolet MyLink, nove sigurnosne elemente kao i nove motore sa smanjenim emisijama, poput dizelskog 1,7-litrenog motora u Chevrolet Cruzeu, koji ispušta samo 99 g CO2 po kilometru", dodaje Sedran.

Posebno izdanje automobila Spark Bubble

Na odabranim evropskim tržištima kupci mogu naručiti Spark Bubble, posebno izdanje ovog omiljenog gradskog automobila. Odlikuje se sportskim branikom, bijelim 15-inčnim aluminijskim naplatcima, kao i bijelim ili ružičastim Bubble naljepnicama na prednjim blatobranima. Središnja kontrolna ploča i detalji u unutrašnjosti usklađeni su s veselim uzorkom boja eksterijera. Sjedala su presvučena u eko-kožu.

Osim toga, najprodavaniji Chevroletov model u Evropi pruža veću sigurnost zahvaljujući standardnom elektronskom sustavu stabilnosti (ESC) i usklađen je s Euro 5+ emisijskim standardima.

Chevrolet Aveo s kamerom za vožnju unazad

Kupci koji namjeravaju kupiti Aveo sa Chevroletovom MyLink tehnologijom mogu se radovati novoj standardnoj kameri za vožnju unazad. Kamera je povezana sa sedam-inčnim zaslonom visoke rezolucije osjetljivim na dodir, što omogućuje sigurnije i ugodnije manevriranje.

Cruze dobiva drugi MyLink radio, veći izbor motora i nove sigurnosne karakteristike

S novom modelskom godinom, Cruze će biti dostupan s dva različita radijska sistema MyLink, od kojih oba jednostavno povezuju automobil i pametni telefon.

Novi sistem MyLink uključuje integrirani sistem za navigaciju, CD player, sistem za prepoznavanje govora i mogućnost pretvaranja teksta u govor.

Od ove jeseni bit će dostupna četiri benzinska motora za sve Cruze modele – 1,4-litreni (100 KS/75 kW), 1,4-litreni turbo (140 KS/103 kW), 1,6-litreni (124 KS/91 kW) te 1,8-litreni motor (141 KS/104 kW). Dizelska ponuda, koja se trenutno sastoji od 1,7-litrenog (130 KS/96 kW) i dvolitrenog motora (163 KS/120 kW), bit će dopunjena inačicom 1,7-litrenog dizelskog motora od 110 KS (81 kW). Ova posljednja emitira samo 99 g CO2 po kilometru – najmanje od svih motora koji se nude za Cruze.

U višim paketima opreme kod modela Cruze Chevrolet uvodi sigurnosni sustav Side Blind Zone Alert koji upozorava na vozila koja se nalaze u mrtvom uglu paljenjem lampice u lijevom ili desnom retrovizoru.

Chevorlet Orlando može se pohvaliti naprednim sistemom za pomoć pri parkiranju

S novom modelskog godinom, Orlando će biti dostupan sa sistemom Side Blind Sport Alert. Sistem detektira vozila u mrtvom uglu te upozorava vozača paljenjem lampice u vanjskim retrovizorima.

Osim toga, Orlando će i parkiranje u gradu učiniti ugodnijim zahvaljujući funkcionalnosti Advanced Parking Aid. Ovaj sistem pomaže u vožnji tako što kod malih brzina prepoznaje prikladna mjesta za uzdužno parkiranje te vozaču daje upute kako upravljati vozilom.

Orlando će također ponuditi opciju povezivanja pametnog telefona i ekrana automobila putem Chevroletovog MyLink radija. Novi će se radio nuditi u standardnoj opremi, a ovisno o razini paketa opreme, može uključivati kameru za vožnju unazad i integrisani sistem za navigaciju.

Trax je sada dostupan s prednjim pogonom uz 1,4-litreni turbo motor

Chevroletov mali SUV Trax bit će od ove jeseni dostupan s 1,4-litrenim benzinskim turbo motorom i prednjim pogonom. Uz ručni mjenjač od šest brzina, ova verzija Traxa ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,5 sekundi. Potrošnja goriva u kombiniranoj vožnji iznosi šest litara na 100 km s funkcijom Start/Stop, uz ispuštanje 139 g CO2 po kilometru. Ovaj motor dostupan je i uz automatski mjenjač.