Noviteti
5

Novi Renault Fluence pratiće trag Talismana

Klix.ba
Sljedeća generacija Renaulta Fluencea trebala bi debitovati iduće godine, a već sada su se počeli pojavljivati nezvanični "renderi" koji na osnovu špijunskih fotografija ali i novog Meganea i Talismana daju prilično dobru sliku kako bi Fluence mogao izgledati.

Nedavno su se pojavile prve fotografije sa testiranja četverovratne verzije novog Meganea u Francuskoj, što je bila i definitivna potvrda da Renault vrijedno radi na razvoju nasljednika Fluencea, a prve montaže pokazuju nam kako će najvjerovatnije i izgledati.

Dizajner koji je radio ovu montažu poradio je i na dizajnu prednjeg dijela, i to tako što je izbacio LED svjetla u obliku bumeranga, a koja imaju Megane i Talisman.

Do sada je Fluence smatran jeftinijom verzijom Meganea, pa će svakako biti zanimljivo vidjeti da li će Renault za novi Fluence koristiti platformu novog Meganea, ili će zadržati staru arhitekturu kako bi imao i nižu cijenu.

Iako još ništa nije potvrđeno Fluence će vjerovatno biti predstavljen u prvom dijelu 2016. godine, dok bi njegova prodaja trebala početi do kraja te godine. Ponudu motora će sigurno činiti poznati dizelaši i benzinci, uključujući i 1.6 dCi sa 130 KS i TCe sa 100 KS i 130 KS.