VW širi mogućnosti personalizacije
0

FOTO / Novi Polo R-Line i Passat Exclusive

Sarajevo-x.com
Volkswagen R GmbH u prodaju lansira dvije novokoncipirane modelske varijante, Polo sa sportskim R-Line dodacima i luksuzni Passat Exclusive.

U slučaju modela Polo kupci mogu verzije Comfortline i Highline obogatiti odgovarajućim R-Line paketima, pa će tako dotjeran Polo biti izbor onih koji žele naglasiti sportsku liniju automobila. Passat Exclusive se, međutim, pojavljuje kao sasvim nova varijanta opreme i pozicionira kao najviši paket dodatne opreme u ovoj klasi automobila. Presvlačenje unutrašnjosti Nappa kožom u nijansi čokoladno smeđa tek je djelić vrhunskog luksuza koji prati Passat Exclusive.

Otkako je Volkswagen oživio svoj poznati sportski odjel, R GmbH neprekidno radi punom parom. Jedna od njegovih posljednih kreacija je Polo s novim paketima R-Line "Exterieur" i R-Line "Plus" koji obuhvata personaliziranje interijera. Paket R-Line "Exterieur" (1.450 eura doplate uz Polo Comfortline, 1.010 eura uz Polo Highline) uključuje, između ostalog, 16-inčne alu-točkove tipa Mallory, sa opcijom za 17-inčne točkove s gumama širine 215, masku presvučenu crnim lakom visokog sjaja i ukrašenu R-Line značkom, sportski zadnji branik s markantnim difuzorom, hromirane izduvne cijevi, spojler na rubovima krova, kao i branik lakiran u boji vozila, R-Line bočne pragove također lakirane u boji vozila, svjetla za maglu integrisana u prednjem spojleru, te LED osvjetljenje za registarsku tablicu.

Kabinu Pola R-Line kupci mogu dotjerati paketom R-Line "Plus" (855 eura doplate uz Comfortline, 450 eura uz Highline) sa sportskim sjedištima presvučenim luksuznom tkaninom Kyalami, s tim da je u opciji dostupna kombinacija Alcantare i kože. Bočni elementi sjedišta izvedeni su od mikrofibre San Remo. Prednji nasloni za glavu ukrašeni su R-Line logom. Kao standard je dostupna i obloga unutrašnjeg krova u crnoj boji, kožni upravljač s aluminijskim dekoracijama i R-Line značkom, crne aplikacije visokog sjaja, aluminijske nožne komande i lajsne na ulazu u vozilo također sa R-Line natpisom.

Novi luksuzni paket opreme za Passat, nazvan Exclusive, nudi se za obje karoserijske verzije, a kao baza je poslužila ionako luksuzna linija opreme "Highline". Vanjsku opremu Passata Exclusive obuhvataju novi i atraktivni 18-inčni alu-točkovi Vicenza, dok je podvozje spušteno za 15 milimetara.

Unutrašnjost je obogaćena kožnim presvlakama u otmjenoj nijansi čokoladno smeđa, s kontrastnim ukrasnim rubovima i šavovima u boji pepper bež, ova koža poznata je pod imenom Cool Leather, osim toga, ima sposobnost optimalne refleksije sunca, te se stoga u ljetnim mjesecima minimalno zagrijava.

Optičke poslastice, poput čokoladno smeđih umetaka u vratima i pepper bež podnih prostirki, nadopunjavaju vrhunski interijer Passata Exclusive. Uz boju kože savršeno su usklađene aplikacije od plemenitog drveta u dezenu Tamo Creme Seidenmatt. Crni višenamjenski upravljač od kože je, poput sjedišta, presvučen kožom Cool Leather.

Na području funkcijske opreme novi Passat Exclusive u seriji ima servotronic upravljač ovisan o brzini, dok se prednja sjedišta dodatno mogu opremiti sistemom aktivne klimatizacije.