Noviteti
3

Novi Ford GT uskoro stiže do prvih kupaca

Klix.ba
U američkom automobilskom gigantu su najavili da će njihov dugo očekivani supersportski automobil uskoro stići do prvih kupaca, ali se čini da će novi Ford GT za mnoge zainteresovane ipak ostati neostvarena želja.

Prema pisanju pojedinih američkih medija, ogromno je interesovanje za novi Ford GT, a nekolicina potencijalnih kupaca ide toliko daleko da je, navodno, Fordovim zvaničnicima ponudila novčane čekove sa praznim mjestom za upisivanje iznosa, sve u cilju da sebi osiguraju jedan od primjeraka brojčano ograničene produkcije.

Međutim, u Fordu očigledno razmišljaju drugačije. U nastojanju da svaki Ford GT završi u posjedu pravog kupca, odnosno istinskog ljubitelja Fordovih sportskih automobila, budući vlasnici morat će popuniti internetsku aplikaciju nakon koje će u Fordu odlučivati ko u garaži može imati novi GT.

Aplikacija će se aktivirati narednog mjeseca, a potencijalni kupci morat će odgovoriti na nekolicinu pitanja. U Fordu se nadaju da će tim procesom osigurati da svaki GT završi u rukama lojalnog kupca koji će svoj Ford GT zaista voziti.

Nakon odabira kupaca Ford će od njih tražiti da potpišu ugovor po kojem automobil neće moći prodati izvjesno vrijeme, čime se želi spriječiti preprodaja u cilju stvaranja profita. "Želimo dati prednost kupcima koji će svoj Ford GT održavati, voziti i zadržati“, rekao je Raj Nair koji u Fordu obavlja funkciju potpredsjednika Odjela za razvoj.