|

Novi Focus RS ima 330 KS i pogon na sve točkove

Novi Focus RS ima 330 KS i pogon na sve točkove
20
Klix.ba
3.2.2015. u 15:00
11
komentara
20

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8 Ken Block sa novim Focusom RS prije zvaničnog predstavljanja
Prije zvaničnog predstavljanja pojavile su se prve fotografije novog Ford Focusa u sportskoj RS verziji. Kako je prethodno i najavljeno novi RS još jednom će pomjeriti prag performansi među kompaktnim automobilima.
Dugo očekivani Ford focus RS predstavljen je u upečatljivoj Liquid Blue plavoj boji, baš kao i Ford GT koji je nedavno predstavljen na sajmu automobila u Detroitu. Baš kao i njegov prethonik, tako i novi Focus RS dolazi sa izuzetno agresivnim i sportskim izgledom koji obiluje aerodinamičkim dodacima, a sve to je opravdano i vrhunskim performansama.

Izuzetno veliki i naglašeni otvori za zrak na prednjem dijelu doslovno su proširili frontalnu projekciju Focusa, dok nazad veliko krovno krilo i dva široka ispušna "topa" čine da Focus RS pomalo podsjeća i na prethodnu Imprezu STi, pogotovo u ovoj plavoj boji.

Ono najvažnije nalazi se ispod atraktivne karoserije. Novi Focus RS dobiće četverocilindarski 2,3-litarski EcoBoost motor koji se ugrađuje i u Mustang. Za potrebe Focusa RS on je pojačan na čak 330 KS, a zahvaljujući činjenici da će Focs RS napokon dobiti i pogon na sve točkove očkuje se da će do 100 km/h ubrzavati za supersportske 4,5 sekunde.Pogon na sve točkove koji će dobiti Focus RS može prenositi i do 70 odsto snage na zadnju osovinu.

Unutrašnjost Focusa RS će se sada već tradicionalno od običnog razlikovati po dodatnim analognim pokazivačima iznad centralne konzole, posebnim sportskim sjedištima, kao i kvalitetnijim materijalima i RS oznakama.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...