Noviteti
5

Novi Discovery stiže u Sjedinjene Američke Države

Klix.ba
Na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu Land Rover će sjevernoameričkoj publici premijerno predstaviti svoj novi Discovery čija početna cijena u SAD-u iznosi 49.990 dolara.

Nakon evropske premijere koja je prije mjesec dana upriličena na Sajmu automobila u Parizu, novi Discovery odlazi preko Atlantika, a u Sjedinjenim Državama dolazi na mjesto odlazećeg modela LR4. Kupci u osnovnoj cijeni koja iznosi 49.990 dolara mogu računati na Discovery s paketom opreme SE koji pokreće trolitarski kompresorski V6 benzinski motor sa nešto više od 340 KS i 450 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Najjeftiniji dizelski Disco (58.950 dolara) nudi se s paketom opreme HSE, a pokreće ga trolitarski motor koji raspolaže sa 256 KS i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta. Isti se motor može dobiti i s luksuznijim paketom opreme HSE Luxury, a kupci u tom slučaju trebaju da izdvoje 65.950 dolara.

Za najskuplji Discovery u Land Roveru traže 73.950 dolara. Brojčano ograničenu seriju "First Edition" pokreće isključivo benzinski motor, a raskošno opremljen model postavljen je na 21-inčnim aluminijskim felgama, opremljen LED svjetlima i zasnovan na paketu opreme HSE Luxury.

Novi je Discovery već u osnovnom paketu opreme opremljen panoramskim krovom, 19-inčnim aluminijskim felgama, elektropokretanim i grijanim retrovizorima, senzorom za rad brisača vjetrobrana, automatskom kontrolom rada svjetala, zadnjim parkirnim senzorima, 8-inčnim monitorom multimedijalnog sistema...

Bez obzira na izbor motora, novi Discovery isporučuje se sa 8-stepenim automatskim mjenjačem, a zahvaljujući obilnom korištenju aluminija od svog je prethodnika lakši više od 450 kilograma.