The Boss
22

Novi BMW X5 premijerno predstavljen u Sarajevu

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Auto centar Tomić je tržištu Bosne i Hercegovine premijerno predstavio novi BMW X5 u Hotelu Radon Plaza u Sarajevu.

Predstavljanje jednog od vodećih SAV modela u premium segmentu, snažnog i elegantnog modela globalno nazivanog “The Boss” održano je večeras u Sarajevu, te je oduševilo mnoge prisutne, a posebno ljubitelje BMW dizajna koji prate događanja iz porodice X modela.

Ova, 2018. godina, bila je vrlo aktivna za X modele, pa je započeta lansiranjem prvog BMW-a X2 i novog BMW-a X4, dok je godina okrunjena upravo ovom premijerom četvrte generacije originalnog BMW X5 modela kojeg krasi impresivan broj inovacija.

Brojne zvanice dobili su priliku doživjeti ovaj impresivan model poboljšanog dizajna. Međuosovinski razmak za 42 mm je duži od prethodnika dok je dužina vozila povećana za 36 mm. Time je dobiveno dodatnih 66 mm širine te povećanje visine od 19 mm, što novom BMW-u X5 pruža impozantan izgled i zavidan prostor u unutrašnjosti.

Najnoviji BMW X5 zadržava prepoznatljive proporcije SAV-a, ali ima mnogo jednostavniji dizajn - čiste površine i precizne linije koje naglašavaju robusnost, držanje i autoritet automobila. Najupečatljiviji dio prednjeg kraja je velika maska s jednostrukim okvirom, ali precizna linija karaktera u bočnim stranama automobila, ključna je za savremeni izgled novog modela.

Ekskluzivan ambijent unutrašnjosti dodatno je podržan novim detaljima dizajniranim za povećanje udobnosti. Uključuje višenamjenska sjedala, hlađene/grijane držače za čaše, panoramski stakleni krov Sky Lounge, dinamičko svjetlo u unutrašnjosti, Bowers & Wilkins Diamond Surround zvučni sistem i još mnogo drugih karakteristika.

U predstavljenom BMW-u X5 nalazio se trolitreni dizelski motor snage 265 KS, koji čini početak dizelske ponude, a omjerom snage i potrošnje ujedno je i najpopularniji odabir na području Bosne i Hercegovine. Nema sumnje da je novi BMW X5 ostavio snažan dojam na sve prisutne koji su ga među prvima imali prilike vidjeti u Sarajevu te da će oduševiti i sve koji sjednu za upravljač ovog svestranog i luksuznog automobila.

Prisutni su imali priliku razgledati i druge popularne BMW X modele: X1, X2, X3 i X4.

Vezani članci