Za one koji žele više
7

Novi BMW M3 i M4 već se mogu opremiti dijelovima iz M Performance kataloga

E. L.
Dva dana nakon predstavljanja novog BMW-a M3 i M4 u Minhenu su predstavili nekolicinu dijelova iz M Performance ponude za kupce koji žele otići i korak dalje.

Mogućnost personalizacije za novi BMW M3 i njegovu Coupé izvedenicu M4 i u ovom slučaju sa sobom donosi nekolicinu karbonskih karoserijskih elemenata među kojima se ponajviše ističe spojler na poklopcu prtljažnika.

Među zanimljivim rješenjima je i smještaj (izgled) četverostrukih završetaka titanijumskog izduvnog sistema koji je u ovom slučaju lakši pet kilograma u odnosu na standardnu verziju.

Alternativnih rješenja za masku hladnjaka oko koje se još uvijek „lome koplja“ za sada nema, ali su na listi M Performance dijelova i ovaj put drugačije (i još lakše) felge, kapacitetnije kočnice, dodatno učvršćen adaptivni ovjes i aplikacije za bokove karoserije u karakterističnim bojama BMW-ovog M odjela.

Promjena ispod prednjeg poklopca nema, pa i personalizirane najnovije M modele pokreće redni trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji u snažnijoj verziji Competition razvija 510 KS, što je dovoljno da minhenski dvojac M3/M4 od 0 do 100 km/h stigne za manje od četiri sekunde.