{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova zvučna dimenzija u Audiju TT

4.8.2014. u 21:23
44
33
Nova zvučna dimenzija u Audiju TT
44
Nova zvučna dimenzija u Audiju TT
Novi Audi TT dokazuje svoju inovativnu snagu i u HiFi sektoru. Bang & Olufsen zvučni sistem u coupéu koristi inovativnu Symphoria tehnologiju za fascinirajuće doživljaje zvuka.
U vrhunskoj opremi kod novog Audija TT koristi se Bang & Olufsen zvučni sistem sa Symphoria tehnologijom. Procesor pomoću jednog mikrofona analizira ometajuće zvukove u unutarnjem prostoru, da bi se optimirala slika zvuka; zajedno sa MMI navigacijom plus zvuk se reprodukuje i u 5.1 surround formatu. Pojačalo sa 680W pokreće dvanaest zvučnika uključujući dva centralna zvučnika i dva bas boxa u vratima. Okvir niskotonaca je izrađen od eloksiranog aluminija koji istovremeno ima ulogu osvjetljavanja pomoću bijelog LED svjetla.

Audi time još jednom znatno povećava premium doživljaj zvuka. Zajedno sa Fraunhofer institutom za integrisane spojeve električnih i elektronskih ugradbenih elemenata u Erlangenu, proizvođač je razvio tehnologiju Symphoria, software za dalju obradu i reprodukciju audio signala. U prvom koraku program odvaja komponente zvuka u okviru audio signala uz pomoć semantičkog procesa analize. Nakon toga on raspodjeljuje odvojene audio objekte u unutaršnjosti automobila. Slika zvuka dobija veću daljinu i dubinu, te se doživljava potpuno novi prostorni utisak. Svaki putnik uživa u audio doživljaju, u vrhunskom kvalitetu i ekstremnoj preciznosti.

Audi već godinama stalno postavlja mjerilo kod zvučnih uređaja u automobilu.
2005. godine Highend Sound je sa Bang & Olufsen Advanced Sound sistemom imao premijeru u Audiju A8. 2012. je premium zvuk danskih HiFi specijalista u Audiju A3 treće generacije ušao u kompaktnu klasu. Sa Symphoria tehnologijom marka sa četiri prstena sad preduzima jedan veliki korak u pravcu 3D zvuka – tehnologiji, koju je Audi predstavio prvi put početkom 2013. godine na Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu. Kod 3D zvuka slušalac doživljava i prostornu visinu kao treću dimenziju - sljedeći razvojni korak na putu ka doživljaju zvuka budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: