Noviteti
0

Nova Opel Astra je dizajnerski brat Insignije

FENA
Opel je poslije službenih tvorničkih fotografija nove Opel Astre koja će službeno imati premijeru na salonu automobila IAA ove jeseni u Frankfurtu, odlučio obznaniti i fotografije unutrašnjosti svog novog aduta u kompaktnoj klasi.

Dosadašnjoj Astri nije bila sporna kvaliteta,ali mnogi su se tužili na prejednostavan i neatraktivan dizajn unutrašnjosti, te da je po tom pitanju bila i nadmašena od direktnih konkurenata u klasi. Opel je kod razvoja nove Astre posveti puno više pažnje nego ikada do sada na dizajn unutrašnjosti. Nova Opel Astra i novi Vauxhall Astra imaju izuzetno atraktivan i dopadljiv unutrašnji dizajn. Oblik središnje konzole i cijelog kopita oblikovan je na način koji do sada nije viđen u kompaktnoj klasi. U biti nova Astra ima unutrašnjost dizajniranu po receptu koji je prvi put primijenjen na automobilu Opel Insigniji. Da sada ne opisujemo svaku polugu i prekidač, vjerujemo da priložene fotografije najbolje govore same za sebe.

Inače, nova Astra izrađena je na novoj GM Delta platformi koja je prvi put korištena nedavno u jednako novom automobilu Chevrolet Cruze. Nova Astra je tako duža za 10 cm (4,42 m), šira je i ima veći međuosovinski razmak za 86 mm (ukupno 2,7 m). Prtljažni prostor nove Astre im obujam 370 litara, što je za 30 litara više od stare Astre i za 20 litara više od VW Golfa. Novu Opel Astru pokretat će mali, ali u potrošnji goriva izuzetno efikasni motori – prije svega 1,4-litreni turbo benzinski motor, te 1,3; 1,7 i 2,0 CDTI turbodizelaši sa Ecoflex verzijama.