Nova generacija
23

Nova Hyundai Elantra stigla na tržište BiH

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
Kompanija Hyundai Auto BH je promocijom danas na Trebeviću zvanično na naše tržište uvela potpuno novu generaciju modela Hyundai Elantra. Ova kompaktna limuzina je globalno najprodavaniji model Hyundaija, a velike ambicije s njom imaju i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Nova Elantra je 40 mm duža od prethodne generacije te donosi dodatni prostor u unutrašnjosti koji se može uporediti s prostorom automobila iz većeg segmenta. Karoserija je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću te sadrži 32 posto više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodnog modela.

Nova Elantra također pravi iskorak dalje kada su u pitanju sigurnost i tehnološki dodaci, kao što su sjedište s integrisanom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametni prtljažnik, nezavisno kočenje u slučaju nužde, sistem detekcije mrtvog ugla i sistem upozorenja prilikom skretanja u drugu traku. Hyundaijevi inžinjeri su razvili efikasne i snažne motore koji donose odlične performanse u kombinaciji s manuelnim ili automatskim mjenjačem. Svi modeli Elantre nude štedljive agregate i nisku emisiju CO2, što potvrđuje opredjeljenje Hyundaija da unapređuje efikasniju potrošnju goriva.

Prvi model Elantre je predstavljen prije više od 25 godina i od tada je prodano više od 10 miliona ovog automobila. Svaka naredna generacija Elantre doprinosila je rastu popularnosti ovog modela i danas je najprodavaniji Hyundai model. Nova Elantra je naprednija od svojih prethodnika, ne samo zahvaljujući svom dizajnu, već i po potrošnji goriva, komforu i sigurnosnim dodacima.

Ključne razlike i novosti koje donosi nova u poređenju s prethodnom Elantrom su redefinirani dizajn baziran na filozofiji fluidne skulpture, visokokvalitetna unutrašnjost koja nudi prostor većeg segmenta, sportski izgled prednjih svjetala, redizajnirani lukovi točkova za poboljšani dinamični stav, vozaču orijentisana ergonomična unutrašnjost, sjedište s integrisanom memorijom (IMS), nezavisno kočenje u slučaju nužde (AEB), podrška sistemu svjetala (HBA), sistem detekcije mrtvog ugla (BSD), sistem upozoravanja prilikom prelaska u drugu traku (RCTA), pametni prtljažnik, premium zvučni sistem (Harman) i još mnogo toga.

Nova Elantra dolazi sa širokom paletom motora i mjenjača koji bolje odgovaraju zahtjevima i preferencijama kupaca. Tako osnovu čini 1,6-litarski benzinac sa 127 KS, dok je sada u ponudu Elantre uvršten i moderni turbodizelaš i to 1,6 CRDi sa 136 KS. Ponuđena je i široka paleta mjenjača i to 6-stepeni ručni, 6-stepeni automatski i 7-stepeni DCT mjenjač koji je dostupan uz 1.6 VGT motor.

Nakon medijske prezentacije Elantra će se moći pronaći u svim ovlaštenim Hyundai salonima širom Bosne i Hercegovine. Nova Elantra će se narednih par mjeseci naći u promotivnoj ponudi sa cijenom već od 28.990 KM sa PDV-om.

Vezani članci