Zvanična premijera
3

FOTO / Nova FIAT Panda predstavljena našem tržištu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. Sekulić/Klix.ba)
Nova FIAT Panda nastavlja evoluciju automobila čija historija traje već 32 godinu, a koji je cijelo to vrijeme bio privlačan, svestran i jednostavan za korištenje. Zvaničnom premijerom jučer u Sarajevu nova FIAT Panda je stigla i u Bosnu i Hercegovinu.

Treća generacija FIAT Pande svoju svjetsku premijeru imala je na sajmu automobila u Ženevi, u proljeće ove godine, te sada nudi više prostora, udobnosti, funkcionalnosti, ali i tehnologije i sigurnosnih elemenata. Nova FIAT Panda kombinuje najbolje osobine prve i druge generacije ovog popularnog gradskog modela, te mu daje novu dimenziju savremenosti i kvalitete. Ujedno, Panda je svestranija nego ikada prije, te se nameće kao odličan izbor za one koji žele kombinovati okretnost kompaktnog gradskog automobila s prostoranošću i udobnosti petovratnog automobila.

Uz široku ponudu ekološki osvještenih i štedljivih motora zanimljivo je da će na tržištu Bosne i Hercegovine od septembra ove godine FIAT ponuditi i Pandu s pogonom na sve točkove. U ponudi motora svakako kao najzanimljiviji izbor ističe se 0,9-litarski Twinair turbobenzinski motor sa stop&start sistemom i snagom od 85 KS i emisijom CO2 od smo 99 g/km. Tu je i nešto klasičniji 1,2 8-ventilski benzinac s 69 KS, te 1,3 16 Multijet turbodizelaš s 75 KS.

Nova Panda biće uz ova tri motora ponuđena i uz tri nivoa opremljenosti, a cijene će polaziti od vrlo pristupačnih 19.000 KM do registracije za osnovni model, do 24.000 KM do registracije za model s najbogatijom opremom.