Noviteti
20

Nova Astra stiže i u praktičnoj Sports Tourer verziji

Klix.ba
Nakon nedavnog zvaničnog predstavljanja nove generacije Astre (serija K), Opel/Vauxhall je predstavio i njenu praktičniju verziju Sports Tourer s prtljažnim prostorom koji može "progutati" 1.630 litara.

U odnosu na prethodnu generaciju, zapremina prtljažnog prostora nove Astre Sports Tourer povećana je za dodatnih 80 litara, bez obzira na to što su vanjske mjere automobila ostale nepromijenjene u odnosu na prethodni model. Sa spuštenim naslonima zadnjih sjedišta koristan prtljažni prostor nove Astre Sports Tourer sada iznosi 1.630 litara, a pored izuzetno prostranog prtljažnika Astra će svojim putnicima ponuditi i više prostora u putničkoj kabini.

Zadnja sjedišta djeljiva su u omjeru 40:20:40, što je standardni dio opreme nove Astre Tourer, a Opel u opcionoj opremi nudi i paket FlexOrganizer uz koji stižu mreže za prtljag i trake za učvršćivanje. U ponudi je i otvaranje petih vrata "na struju" koje se aktivira pomicanjem stopala u području ispod zadnjeg odbojnika.

Zahvaljujući potpuno novoj platformi nova Astra Sports Tourer olakšana je 200 kilograma, a pokreću je isti motori koji su u ponudi za hatchback verziju. Osnovni motor u ponudi je trocilindarski litarski turbo-benzinac sa 105 KS. Slijedi ga novi 1,4-litarski turbo benzinski motor koji će se nuditi sa 125 i 150 KS, a tu je i novi izuzetno štedljivi 1,6-litarski CDTI turbodizelski motor koji se može dobiti sa 95 i 136 KS.

Opel/Vauxhall Astra Sports Tourer pred publikom će se premijerno pojaviti naredne sedmice na Sajmu automobila u Frankfurtu, a prodaja u Evropi počinje početkom jeseni.

Vezani članci