Premijera novog Opela
0

Nova Astra stigla u u BiH

Sarajevo-x.com
Potpuno nova generacija Opel Astre i zvanično je predstavljena tržištu Bosne i Hercegovine. Uz odličan dizajn, savremenu tehnologiju i bogatu opremu svoje mjesto na tržištu će tražiti i dobro odmjerenim cijenama.

Muzičko-scenskom predstavom u Domu mladih javnosti u Bosni i Hercegovini predstavljena je nova Opel Astra. Napeta i humoristična triler priča o potrazi za idealnim automobilom u izvedbi Maje Izetbegović, Muhameda Handžića i Aldina Omerovića kulminirala je eksplozijom sefa iz kojeg je izašla priča o novoj Astri. Cijeli događaj uveličali su članovi grupe Bacardi Band svojim muzičkim izvedbama.

Nova Opel Astra od danas je u prodaji po cijeni od 27.012 KM. Navedena cijena odnosi se na Astru s 1,4-litarskim benzinskim motorom sa 87 KS i Essentia paketom opreme koji uključuje klima uređaj, radio CD/MP3, središnje daljinsko zaključavanje, električne podizače prednjih stakala, električno podesiva vanjska ogledala, ABS, ESP sistem za kontrolu stabilnosti. Najjeftinija dizelska verzija nove Astre takoće će dolaziti u kombinaciji sa Essentia paketom opreme i sa 1,2-litarskim motorm snage 95 KS, a do registracije će koštati 31.851 KM. U početku najsnažniju opciju za novi komapktni Opel predstavljaće 1,6-litarski turbobenzinski motor snage 180 KS, a koji će biti dostupan tek od znatno bogatijeg paketa opreme Enjoy, i to po cijeni od 33.061 KM

Novosti koje je Astra ponudila među kompaktima prepoznate su i nagradama poput one Zlatni volan u klasi kompaktnih vozila (Goldene Lenkrad) grupacije Auto bild. Nova Astra je osvojila ovu nagradu i prije nego što je 10. generacija Opelovih kompaktnih automobila stigla u prodajne salone. Evropska organizacija za procjenu sigurnosti automobila, Euro NCAP, dodijelila je Opel Astri pet zvjezdica za sigurnost, što je najveća ocjena prema novim, strožim standardima koji su na snazi od ove godine. Već u samom početku egzistencije zabilježeno je veliko interesovanje za Opelov novi model, pa je broj primljenih narudžbi u Evropi prešao brojku od 63 000 primjeraka.

U Bosni i Hercegovini Opel očekuje jednako dobar odziv, sa kojim bi trebao nastaviti prilično dobre rezultate koje je imala prethodna generacija Astre.