{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nissanova limuzina s gorivim ćelijama

F
26.2.2007. u 09:58
0
0
Nissanova limuzina s gorivim ćelijama
0
Nissanova limuzina s gorivim ćelijama
Nissan Motor Co., Ltd. isporučio je kompaniji Kanagawa Toshi Kotsu Ltd. najnoviju izvedbu modela X-TRAIL s gorivim ćelijama (FCV) i spremnikom vodika koji će oni koristiti u svojoj floti vozila koja iznajmljuju zajedno s vozačem.
To je prvo vozilo s gorivim ćelijama kojim će raspolagati služba za iznajmljivanje vozila, a klijenti će na taj način moći iskusiti performanse i prednosti napredne čiste tehnologije.

Svaki X-TRAIL FCV koristi originalne Nissanove gorive ćelije i kompaktne litij-ionske akumulatore koji nude jednaku razinu učinkovitosti kao i X-TRAIL modeli koje pokreće klasično gorivo. Nissanove gorive ćelije stvaraju izlaznu snagu do 90 kW, a maksimalna brzina i ubrzanje koje postiže jednakih su vrijednosti kao i kod benzinskog motora.

S tehnologijom gorivih ćelija vozilo ne ispušta nikakve plinove – osim vodene pare - koristeći elemente koji se mogu obnoviti – kisik i vodik –, a kojima priroda i zrak koji udišemo obiluje. Ta tehnologija počiva na kemijskoj reakciji spajanja vodika i kisika, dok se kao jedina nuspojava pojavljuju električna energija i voda.

U okviru svog Zelenog programa 2010. Nissan će ponuditi naprednu tehnologiju i proizvode koji će bitno pomoći u smanjenju emisija CO2 u svijetu, zajedno s daljnjom praktičnom upotrebom vozila s gorivim ćelijama. Od travnja 2006. klijenti mogu iskusiti performanse i prednosti Nissanovih vozila s gorivim ćelijama na probnoj vožnji u Nissanovom salonu u sjedištu tvrtke u tokijskoj Ginzi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: