Noviteti
0

Nissanova limuzina s gorivim ćelijama

FENA
Nissan Motor Co., Ltd. isporučio je kompaniji Kanagawa Toshi Kotsu Ltd. najnoviju izvedbu modela X-TRAIL s gorivim ćelijama (FCV) i spremnikom vodika koji će oni koristiti u svojoj floti vozila koja iznajmljuju zajedno s vozačem.

To je prvo vozilo s gorivim ćelijama kojim će raspolagati služba za iznajmljivanje vozila, a klijenti će na taj način moći iskusiti performanse i prednosti napredne čiste tehnologije.

Svaki X-TRAIL FCV koristi originalne Nissanove gorive ćelije i kompaktne litij-ionske akumulatore koji nude jednaku razinu učinkovitosti kao i X-TRAIL modeli koje pokreće klasično gorivo. Nissanove gorive ćelije stvaraju izlaznu snagu do 90 kW, a maksimalna brzina i ubrzanje koje postiže jednakih su vrijednosti kao i kod benzinskog motora.

S tehnologijom gorivih ćelija vozilo ne ispušta nikakve plinove – osim vodene pare - koristeći elemente koji se mogu obnoviti – kisik i vodik –, a kojima priroda i zrak koji udišemo obiluje. Ta tehnologija počiva na kemijskoj reakciji spajanja vodika i kisika, dok se kao jedina nuspojava pojavljuju električna energija i voda.

U okviru svog Zelenog programa 2010. Nissan će ponuditi naprednu tehnologiju i proizvode koji će bitno pomoći u smanjenju emisija CO2 u svijetu, zajedno s daljnjom praktičnom upotrebom vozila s gorivim ćelijama. Od travnja 2006. klijenti mogu iskusiti performanse i prednosti Nissanovih vozila s gorivim ćelijama na probnoj vožnji u Nissanovom salonu u sjedištu tvrtke u tokijskoj Ginzi.

Vezani članci