Noviteti
16

Nissan predstavio Note Nismo

Klix.ba
Nissan je predstavio sportsku verziju modela Note, koja očekivano nosi ime sportskog odjela Nismo i nastavlja širenje i revitalizaciju ove Nissanove podmarke.

Predviđeno je da se Note NIsmo u prodaji nađe ove jeseni, a ujedno Note je je peti model japanske marke koji će biti ponuđen sa Nismo preradama. Također ovaj posebni model će biti dostupan u dvije verzije, i to Nismo i Nismo S. Iako NIssan još uvijek nije objavio zvanične tehničke podatke, poznato je da će Note Nismo biti pogonjen turbobenzinskim motorom koji će snagu na točkove prenositi 5-brzinskim ručnim mjenjačem.

Vizuelno Note Nismno se od običnog razlikuje posebnom prednjom maskom​​, modificiranim prednjim i zadnjim branikom, posebnim aerodinamičkim dodacima na pragovima kao i krovnim spojlerom te prepoznatljivim crvenim retrovizorima što predstavlja znak raspoznavanja za sve Nismo modele.

Nissan kaže kako je ekipa iz Nismo odjela posebno podesila Note na području ovjesa, aerodinamike ali i smamim izborom guma kako bi ponudio bolje i uzbudljivije dinamičke osobine, dok je model Nismo s dobio još direktniji i krući ovjes zbog kojeg će biti i nešto niži od blaže Nismo verzije.

Note je dobio i posebna sportska sjedišta koja će biti dio serijske opreme za model Nismo S, dok će za model Nismo biti na spisku doplatnih opcija. Također Nismo je ponudio i posebna Recaro sjedišta na listi dodatne opreme.

Direktor Nismo odjela, Shoichi Miyatani je rekao: "Obilježavajući 30. rođendan Nismo marke planiramo povećati broj dostupnih modela u našoj ponudi cestovnih modela. Note Nismo predstavlja zaista simboličan spoj svih vrijednosti marke Nismo sa masovno proizvedenim porodičnim automobilom kao što je Note".

Više detalja o Noteu Nismo očekuje se u narednih nekoliko sedmica.

Vezani članci