Murano kao kabriolet
0

Nissan nastavlja sa neobičnim modelima

Sarajevo-x.com
Iako je nekoliko puta najavljivano da će popularni Nissanov SUV Murano dobiti i svoju kabrioletsku verziju, izgledalo je da baš i nema previše zanimanja za takav automobil. Ipak, u Nissanu su se odvažili i, nakon originalnih modela poput Jukea, sada su i zvanično predstavili Murano bez klasičnog tvrdog krova.
Na sajmu automobila u Los Angelesu zvaničnu svjetsku premijeru za dva dana imati će prvi kabriolet crossover sa pogonom na sve točkove, čime će Nissan sa Muranom CrossCabriolet još jednom stvoriti novu i zaista neobičnu klasu automobila.

Iako su za sada informacije vrlo oskudne, na osnovu tek jedne zvanične fotografije može se već primjetiti da će Murano CrossCabriolet biti zaista originalna pojava u saobraćaju.

Kombinacija velike karoserije sa otvorenim krovom definitivno će zahtjevati preiod navikavanja, ali je istovremeno jasno da ovakav koncept ima i svoje praktične strane. Za razliku od većine klasičnih kabrioleta, Murano CrossCabriolet će bez problema ponuditi dovoljno mjesta za četiri putnika i njihov prtljag, čak i kada je krov spušten. Ipak, karoserija kabrioleta dolazi sa samo dvoja bočna vrata, što je kako tvrde u Nissanu bilo neophodno kako zbog samog izgleda, tako i zbog zadržavanja čvrstoće karoserije.

I unutrašnjost će biti posebno uređena, te će za razliku od standardnog Murana novi CrossCabriolet dobiti znatno zanimljivije kombinacije boja ali i nešto veći kvalitet materijala i završne obrade.

Više detalja i fotografija Nissan će objaviti tek nakon zvanične svjetske premijere na sajmu u Los Angelesu, dok je sada poznato da će prodaja ovog neobičnog kabrioleta početi već početkom naredne godine.

Vezani članci