|

Nissan nastavlja sa neobičnim modelima

Nissan nastavlja sa neobičnim modelima
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2010. u 11:08
0
komentara
0

dijeljenja
Iako je nekoliko puta najavljivano da će popularni Nissanov SUV Murano dobiti i svoju kabrioletsku verziju, izgledalo je da baš i nema previše zanimanja za takav automobil. Ipak, u Nissanu su se odvažili i, nakon originalnih modela poput Jukea, sada su i zvanično predstavili Murano bez klasičnog tvrdog krova.

Na sajmu automobila u Los Angelesu zvaničnu svjetsku premijeru za dva dana imati će prvi kabriolet crossover sa pogonom na sve točkove, čime će Nissan sa Muranom CrossCabriolet još jednom stvoriti novu i zaista neobičnu klasu automobila.

Iako su za sada informacije vrlo oskudne, na osnovu tek jedne zvanične fotografije može se već primjetiti da će Murano CrossCabriolet biti zaista originalna pojava u saobraćaju.

Kombinacija velike karoserije sa otvorenim krovom definitivno će zahtjevati preiod navikavanja, ali je istovremeno jasno da ovakav koncept ima i svoje praktične strane. Za razliku od većine klasičnih kabrioleta, Murano CrossCabriolet će bez problema ponuditi dovoljno mjesta za četiri putnika i njihov prtljag, čak i kada je krov spušten. Ipak, karoserija kabrioleta dolazi sa samo dvoja bočna vrata, što je kako tvrde u Nissanu bilo neophodno kako zbog samog izgleda, tako i zbog zadržavanja čvrstoće karoserije.

I unutrašnjost će biti posebno uređena, te će za razliku od standardnog Murana novi CrossCabriolet dobiti znatno zanimljivije kombinacije boja ali i nešto veći kvalitet materijala i završne obrade.

Više detalja i fotografija Nissan će objaviti tek nakon zvanične svjetske premijere na sajmu u Los Angelesu, dok je sada poznato da će prodaja ovog neobičnog kabrioleta početi već početkom naredne godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.