Noviteti
16

Naredne godine stiže Alfa Romeo 4C Spider

Klix.ba
Nakon svih neslužbenih informacija u Alfa Romeu su potvrdili da će model 4C Spider, koji je u Ženevi predstavljen kao koncept, naredne godine biti u ponudi renomirane talijanske automobilske kompanije.

Bez sumnje jedan od najljepših automobila koji se pojavio pod sajamskim svjetlima, Alfa Romeo 4C Spider, u odnosu na istoimeni coupe, razlikuje se po platnenom krovu i karbonskom zaštitnom rollbaru.

Karbon je također korišten za okvir prednjeg vjetrobranskog stakla i spojlere pa je zbog toga Alfa 4C Spider, uz sva nužna ojačanja karoserije, samo 60 kilograma teža od coupe verzije.

Na izloženom automobilu mogu se vidjeti centralno postavljene dvostruke izduvne cijevi, a kompletan izduvni sistem, opremljen elektronski kontroliranim sistemom ventila, "potpisuje" renomirana kompanija Akrapovič.

Uz atraktivna karbonska kućišta prednjih svjetala, Spider je dobio i redizajnirane felge na kojima su Pirelli gume. Automobil pokreće centralno smješten 1,75-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor koji preko 6-stepenog TCT mjenjača sa dva kvačila na zadnju osovinu šalje 240 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Maksimalna brzina Spidera iznosi 250 km/h, a od 0 do 100 km/h stići će za 4,5 sekundi. Proizvodnja bi trebala krenuti početkom naredne godine. U Lotusu će onda imati razloga za brigu.