Noviteti
0

Najbrža i najseksi Fabia ikad

Sarajevo-x.com
Škoda je objavila prve detalje o novoj Fabiji vRS, koja je najseksi verzija ovog modela ikad. Dolazi u dvije verzije, hatchback i karavanska inačica, piše magazin Auto Express.
Pod haubom je isti 1,4-litreni motor sa 180 KS koji pokreće i Seat Ibiza Cupru te dolazeći Polo GTI. Od 0 do 100 km/h stiže za 7,3 sekundi, a maksimalna brzina 223 km/h čini ovu verziju i najbržom Fabijom.

Za maksimalno korištenje potencijala motora zaslužan je Volkswagenov 7-stepeni DSG mjenjač sa polugicama iza volana.

Vanjštinom vRS-ica od ostalih Fabia odskače novim dizajnom prednjeg branika u koji su integrisane nove maglenke izvedene u LED tehnologiji. Stražnji branik također je dizajnerski dorađen te sadrži difuzor s otvorom za dvostruku ispušnu cijev. Kad je riječ o boji, inspiracija je bila Fabia S2000.

U unutrašnjosti, vodilo se računa o užitku vozača. Tu su sportska sjedišta, multifunkcionalno kolo upravljača te iPod priključak. Upravljač i ručica mjenjača su obloženi kožom, a papučice su dobile sportski izgled, aluminizirane su.

Prethodno izdanje vRS-ice dobilo je pohvale za svoju malu potrošnju i ovaj model se ne razlikuje. Novi model moći će se nabaviti za 18.264 - 19.188 eura.