Noviteti
2

Mini zvanično predstavio Clubman JCW

Klix.ba
Najsnažniji Clubman do sada stiže s integralnim pogonom i 231 konjskom snagom, što je dovoljno da od 0 do 100 km/h "potroši" samo šest sekundi.

Početkom godine u Miniju su predstavili novi integralni pogon (ALL4) koji je ponuđen kao jedna od kombinacija za novu generaciju njihovog modela Clubman, a na vrhu ponude tada je bio Clubman S ALL4, čiji je dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor nudio 192 KS i 280 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Nije prošlo mnogo vremena, a ponuda je proširena modelom Clubman JCW (John Cooper Works). Spomenuti dvolitarski turbo benzinac u ovom slučaju nudi 231 KS i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta, a integralni pogon spada u dio standardne opreme, jer se ALL4 uz slabiji Clubman S nudi kao opcija.

Kupci će za Clubman JCW moći birati između standardnog 6-stepenog ručnog ili opcionog 8-stepenog automatskog mjenjača, a u kombinaciji s automatskim mjenjačem masa automobila iznosi 1.581 kg, što je 16 kg više u odnosu na opciju s ručnim mjenjačem. Bez obzira na izbor mjenjača, maksimalna brzina automobila iznosi 236 km/h.

Clubman JCW stiže na posebnim 18-inčnim aluminijskim felgama, opremljen je i krućim ovjesom, a izvana se nekolicinom karoserijskih detalja razlikuje od slabije motorizovanih modela. Na podužoj listi opcione opreme su i 19-inčne felge, ali i adaptivni amortizeri.

Cijena automobila još nije objavljena.

Vezani članci