Maxi Mini
7

Mini predstavio osvježeno izdanje svog najvećeg modela

E. L.
S redizajnom crossover modela Countryman stigle su manje promjene na karoseriji, digitalna instrumentna tabla i nove boje i materijali u kabini.

I Mini je među nekoliko automobilskih kompanija u kojima su ovih dana predstavili redizajnirana izdanja svojih postojećih modela, a u britanskoj kompaniji pod okriljem BMW-a osvježili su crossover model Countryman.

I dalje najveći model Minija koji nudi i u kombinaciji s integralnim pogonom zasnovan je na platformi na kojoj BMW pravi aktuelnu Seriju 1, a crossover koji se može dobiti samo u kombinaciji s pet vrata u paketu osvježenja dobio je novu grafiku u kućištima prednjih i zadnjih svjetala i drugačija kućišta svjetala za maglu. Drugačije je dizajnirana i maska hladnjaka, a vanjske promjene uključuju i novodizajnirane felge.

Proširena je i ponuda boja karoserije, a nove boje mogu se birati i na materijalima kojima je obložen putnički prostor u kojem je najveća novost digitalna instrumentna tabla kakvu je Mini ranije predstavio u sportskom modelu GP i modelu koji pokreće samo elektromotor.

Ponuda motora ostala je nepromijenjena, a u Miniju kažu da svi postojeći trocilindarski i četverocilindarski benzinski i dizelski motori sada imaju još manju emisiju izduvnih gasova. Na vrhu ponude ostaje dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji u kombinaciji s oznakom JCW (John Cooper Works) vozaču Countrymana nudi 231 KS.